Tips

Bara ett tips min vän - njut av livet medans du kan!

Positivt tänkande!

Snön vräker ner .
Det blåser full storm.
Termometern står på ett par minus.
Inte ens katten vill gå ut.
Det är VÅR och nu ska jag åka till jobbet!!!

Gilla läget - i alla lägen !

Om dagen har nån färg så är det självklart   vit   orange !

LCHF-middag / Köttpaket i grädde med smör-och vitlöksbadande morotsslantar

Gårdagskvällens middag var ett härlig köttpaket.
Eftersom vi bara äter fågel och fisk så använde jag fågelkött. Men det fungerar säkert lika bra med nöt- och/eller fläskkött. Bara att testa!

Till 2 personer använde jag:

2 stora kalkonsnitslar (okryddade)
ca 300 gram kycklingköttfärs
en bit (stor som ett lillfinger) getost
Smör
Grädde
Nymald vitpeppar och stek- och grillkrydda.
2-3 vitlöksklyftor
½ röd spetspaprika
1 gul lök
Trätandpetare

Börja med att platta ut snitslarna på en skärbräda. Krydda köttet.
Blanda färsen med kryddor och den pressade eller finhackade vitlöken.
Bred på hälften av färsen på varje snitsel (det blir ett tjockt lager!!).
Lägg getosten i mitten.
Sen ska du göra ett paket av varje snitsel...
Vik upp köttet mot mitten från båda sidorna, så att snitsel möter snitsel.
Fäst ihop hela paketet med tandpetare - meningen är att färsen ska hålla sej inne i snitselpaketet. Det kan vara lite pilligt att få ihop det - använd många tandpetare (men räkna hur många du använder så du vet hur många du ska plocka bort när det är klart. Det är inte roligt att få trästickor i munnen när man äter).
Stek köttpaketen i en gjutjärnsgryta.
Bryn dom runtom (även ändarna).
När dom är fint brynta häller du i ca ½ dl vatten och lägger på locket.
Låt puttra på medelvärme i 10 min - vänd dom då och då.
Slå sen på ett par deciliter grädde och paprika och lök skurna i småbitar.
Låt puttra ytterligare 30 min på svag värme - rör om i såsen och vänd paketen några gånger under den tiden.
Om man vill ha lite tjockare sås kan man ta av locket sista 10 minuterna och låta det koka ihop.

Plocka bort tandpetarna innan du skär i paketen...

Servera köttpaketet skuret i 1½ cm tjocka skivor med såsen över och med kokta morotsslantar badande i smält smör med pressad vitlök i till. En handfull små pärltomter ger extra piff för både öga och gom.
Kalasgott med en kall pilsner till. Eller ett glas gott vin. Annars är alltid vatten ett bra alternativ.

Ja, och nån bild det bidde det inte denna gången heller. Kommer alltid på det när maten är uppäten och man är nöjd och glad!   Ska försöka bättra mej på den punkten!

Smaklig måltid!