Imorron är det fredag!

Och även om veckan varit både trevlig, varm och skön så ska det bli gott med lite ledigt igen.
Vill absolut inte klaga på varken värmen eller den syrefattiga luften, MEN jag gillar't bättre när det är något lite svalare... ;-))
Fick nyss rapport om att det regnar uppe på Kinnekulle och när jag tittar på himlen ut mot Kinneviken och Vänern så ser jag vad som är på gång! Får nog dra ur kontakterna till datorer och annat innan jag lägger ner huvudet på kudden sedan. Känner i alla fall doften av regn och friskt syre genom fönstret, även om solen fortfarande skiner här...

Så, då har vi klarat av väderpratet då.
Det som alla tycks älska att prata om...

Var för övrigt över en sväng till Vara idag efter jobbet. Körde lite grejer till snälla sonen som bosatt sej därute på slätten. Var lugnt o fint på vägarna däråt - till skillnad från nere i den lilla staden här.
Här har det varit Hjulafton ikväll och alla människor med nån form av motorfordon har tydligen varit där. MC, bilar, moppar, gräsklippare(!) - you name it!!! Jätteroligt att någon orkar ta tag i såna evenemang och göra dom till den publik- och deltagarmagnet dom blivit med åren. Stor eloge till sådana eldsjälar.
Ja, till alla som engagerar sej i något. Kultur, sport och andra evenemang...
Själv är jag bara så innerligt tacksam att jag slipper att närvara. Har tröttnat på att trängas med folk, skrika för att höras när man pratar och inte höra ett smack vad andra säjer. "Tant" har blivit gammal och bekväm!
Men lika förbaskat så tycker jag det är roligt att det drar så mycket folk när det är något på G, så att det verkar som om folk går man ur huse.

Gjorde en annan resa idag också.
Var med lillekissen - älskade Bamsekatten, till veterinären.
Han har varit ute och haft närkontakt med en kloförsedd tass i sitt ena öga!!!
Detta resulterade i att ögat rann mer och mer och kissen började kisa, för att till slut blunda på ögat...
Men nu har snälla veterinären skrivit ut två sorters ögondroppar (eller ja, en droppar och en salva) som kissen ska ha tre ggr om dagen. Ikväll skall det ske första gången!
Livskamraten får hjälpa mej tror jag, för jag vet vilka fajter Bamse och jag brukar ha när han ska ha sina avmaskningstabletter etc...
Så nu har jag inte tid att sitta här och snacka, utan nu får det bli dropptajm.
Återkommer med bilder etc en annan dag.
Ha det!

Midsommarhelg

En alldeles sanslöst underbar kväll!
Det är helt vindstilla ute och bara ljudet av en och annan liten fågel och frustandet från hästarna i hagen intill hörs.
Solen har precis rullat över kanten borta i väster och skymningen faller sakta.
Att gå omkring i trädgården (eller sitta för den delen) ger en nästan andäktig upplevelse. Skulle egentligen vilja ge mej ut på en cykeltur, men inser snabbt att klockan är för mycket samt att det snart blir mörkare. Men härligt vore det!
Helgen har varit lång och väldigt trevlig. Vi har njutit av att vara lediga i dagarna tre.
På midsommar afton regnade det mest hela dagen. Det gjorde absolut ingenting. Livskamraten tog ner ett par små träd och en massa sly och rensade lite bakom garaget. Själv ägnade jag mej åt att klä en midsommarstång. Roligt! Klädde den i asklöv som livskamraten försåg mej med genom det han tog ner. Sen prydde jag den med kirskålsblommor. Blev några gula band i den också + två svenska flaggor i toppen. Den doftade så gott av kirskålens blommor och dom är så skira och fina.

Efter stångens resning intog vi sill och potatis med tillbehör på stentrappan. Det var skönt att ha lite tak över huvudet! Senare på kvällen hamnade vi framför TV:n och såg en helt underbar dokumentär - Mandelblom, Kattfot och blå viol.
Jag kan verkligen rekommendera den för er som tycker om vackra naturbilder och är intresserade av vår natur.

På midsommardagen arbetade vi.
Ja, det vill säja, vi var uppe vid vårt paradis på Kinnekulle och hade fysiskt arbete i naturen. En stor björk hade delats och ena stammen fallit ner i fårhagen. Efter ett telefonsamtal till länsstyrelsen så var det ok att vi tog hand om den. Vilket vi alltså började med i lördags (midsommardagen). Det var Motorsågsmassakern 1...
Livskamraten hanterade den brummande (ibland skrikande!) sågen medan jag drog undan ris och grenar och bar bort allt han sågade upp. Kändes gott att få ta i ordentligt!
Livskamratens päron kom upp en stund och så hade vi hade finbesök också, av våra grannar här hemma. Jätteroligt att dom ville komma upp och se vårt älskade Hästhagen!!!

Och dagen idag - har vi inte gjort många knop...
Fixade klart grusfontänen, tvättade lite, småplockade lite här och där... Så kom bror med fru förbi på en kopp. Dom hade med lite överblivet virke från sitt friggebodbygge som vi fick bli vid. Himla snällt! Det går ju åt en hel del när livskamraten och jag får våra idéer och startar våra små projekt ;-))

Så avslutade vi en alltigenom störtskön helg genom att bada Spa ute i våra badkar ikväll.

Bättre kan det knappast bli. Nu stundar en ny vecka och jag ska jobba ihop med Bästaste Bästa. Ska bli såå kul. Vi har inte jobbat ihop på länge nu.
Tittar på klockan och ser att det är hög tid att inta horisontalläge nu... ska bara lägga in bilderna i detta inlägg först. Sen ska jag nanna kudden!
På återhörande....zzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!

Ny meny

För två och ett halvt år sedan så ärvde jag min fars lilla digitalkamera. En liten Canon med stor display och enkla knappar. Jag har använt den flitigt och lärt mej dom få inställningar som fanns. Trodde jag...
Av en slump så tryckte jag fel en dag och upp kom en meny jag aldrig hade sett förut. Där kunde man ställa in både det ena och det andra och jag blev som ett barn som fått en ny leksak. Nu håller jag på att lära mej att använda allt det jag hittade...
Tog en runda i trädgården för en stund sedan...
         
Roligt!!!