Fjäder

Midsommarhelg
En alldeles sanslöst underbar kväll!
Det är helt vindstilla ute och bara ljudet av en och annan liten fågel och frustandet från hästarna i hagen intill hörs.
Solen har precis rullat över kanten borta i väster och skymningen faller sakta.
Att gå omkring i trädgården (eller sitta för den delen) ger en nästan andäktig upplevelse. Skulle egentligen vilja ge mej ut på en cykeltur, men inser snabbt att klockan är för mycket samt att det snart blir mörkare. Men härligt vore det!
Helgen har varit lång och väldigt trevlig. Vi har njutit av att vara lediga i dagarna tre.
På midsommar afton regnade det mest hela dagen. Det gjorde absolut ingenting. Livskamraten tog ner ett par små träd och en massa sly och rensade lite bakom garaget. Själv ägnade jag mej åt att klä en midsommarstång. Roligt! Klädde den i asklöv som livskamraten försåg mej med genom det han tog ner. Sen prydde jag den med kirskålsblommor. Blev några gula band i den också + två svenska flaggor i toppen. Den doftade så gott av kirskålens blommor och dom är så skira och fina.

Efter stångens resning intog vi sill och potatis med tillbehör på stentrappan. Det var skönt att ha lite tak över huvudet! Senare på kvällen hamnade vi framför TV:n och såg en helt underbar dokumentär - Mandelblom, Kattfot och blå viol.
Jag kan verkligen rekommendera den för er som tycker om vackra naturbilder och är intresserade av vår natur.

På midsommardagen arbetade vi.
Ja, det vill säja, vi var uppe vid vårt paradis på Kinnekulle och hade fysiskt arbete i naturen. En stor björk hade delats och ena stammen fallit ner i fårhagen. Efter ett telefonsamtal till länsstyrelsen så var det ok att vi tog hand om den. Vilket vi alltså började med i lördags (midsommardagen). Det var Motorsågsmassakern 1...
Livskamraten hanterade den brummande (ibland skrikande!) sågen medan jag drog undan ris och grenar och bar bort allt han sågade upp. Kändes gott att få ta i ordentligt!
Livskamratens päron kom upp en stund och så hade vi hade finbesök också, av våra grannar här hemma. Jätteroligt att dom ville komma upp och se vårt älskade Hästhagen!!!

Och dagen idag - har vi inte gjort många knop...
Fixade klart grusfontänen, tvättade lite, småplockade lite här och där... Så kom bror med fru förbi på en kopp. Dom hade med lite överblivet virke från sitt friggebodbygge som vi fick bli vid. Himla snällt! Det går ju åt en hel del när livskamraten och jag får våra idéer och startar våra små projekt ;-))

Så avslutade vi en alltigenom störtskön helg genom att bada Spa ute i våra badkar ikväll.

Bättre kan det knappast bli. Nu stundar en ny vecka och jag ska jobba ihop med Bästaste Bästa. Ska bli såå kul. Vi har inte jobbat ihop på länge nu.
Tittar på klockan och ser att det är hög tid att inta horisontalläge nu... ska bara lägga in bilderna i detta inlägg först. Sen ska jag nanna kudden!
På återhörande....zzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress