Kära dagbok...

(Ooops, börjar hon sådär så kan det bli känslosamt och djupt...)
Irritation och frustration kan omvandlas till energi. Positiv energi. Det kostar naturligtvis på att göra en sån omvandling, men det kan vara bra för själ och hjärta! Till och med direkt livsnödvändigt ibland!

Idag har jag fått massor av positiv energi (tolka detta med anledning av det jag tidigare skrev!).
Direkt när jag kom hem så tvättade jag Lady'n (gick i en rasande fart). Därefter dammsög jag hela huset (plus skruvade ner all takbelysning på övervåningen och dammsugade bort alla fluglik som låg där). Avslutade min under dagen uppbyggda energi med att ta en snabb powerwalk samt en liten sträcka jogging (inte så lång, men ändå!!). Lagade mat, åt och insåg att den sista energin får jag nog späda ut om den ska försvinna (alltså tog jag en whisky).
Ja, så kan en del av en dag se ut.
Fick en aha-upplevelse under dammsugningen också. Kom på varför jag är så mycket för det skrivna ordet.
Bara så där, medans jag gick igenom en del händelser i huvudet (ja, jag kan både tänka och dammsuga samtidigt! ;). Har ju väldigt lätt för att skriva saker och att uttrycka mej i skrift och nu helt plötsligt fattade jag varför...(men jag har inte tänkt att tala om varför - du får nöja dej med att veta att jag fick en aha-upplevelse...Sorry!).

En annan sak jag kom på när jag gick där och styrde slangen (dammsugaren alltså ;) var att många små händelser av ringa vikt inte betyder så mycket om man plockar ur dom ur sitt sammanhang. Men sedda sammantaget - i ett och samma sammanhang kan det bli en stor sak.
Ett exempel; Fem bilar som är ute och åker på en grusväg tappar varsin hjulbult. Det är naturligtvis inte bra, men bilarna fungerar fortfarande - hjulen sitter kvar med resterande bultar och man kan åka vidare till en verkstad för att åtgärda problemet.
MEN...
Om det nu hade varit en och samma bil som tappat alla fem hjulbultarna på ett och samma hjul - då hade det varit fara och färde. En olycka skulle i det närmaste vara oundviklig (död och lidande säjer den som har livlig bildfantasi).
Detta lilla exempel blir en metafor för mycket av det jag tänkt på dom sista veckorna. Och som jag försökte bearbeta medan jag jobbade mej fram bland dammråttor och andra husdjur (kattstackarn gick ut....).

Jag behöver tid att tänka på saker och ting innan jag agerar ibland. Särskilt om mitt agerande kan leda till konsekvenser som innefattar fler än mej själv. Fan, vad komplicerat det kan bli. Ibland önskar jag att jag kunde handla utan att tänka så förbannat mycket. Men det har både för- och nackdelar det där med tänkandet. Jag blir till exempel sällan arg. Visst, jag kan bli vresig och sur och lite smått bitchig (och då är det livskamraten som ligger i skottlinjen för det mesta - oavsett om han "förtjänat" det eller ej). Men arg, nej. Dom få gånger det händer är det säkrast för andra att att gå undan. Nog sagt om detta.

Nu tänker jag gå in i lekstugan och fortsätta med den lilla skapelse jag började på häromkvällen. Får se vad det kan leda till. Lovar att lägga ut bilder på min nya hemsida www.anitafeather.se om det blir bra (nån dag. Inte idag!).
Sätter nog på en talbok också så att hjärnskrället får koppla av med lite annat än funderande ett tag.
Tack för att du tog dej tid att läsa mina virriga tankar och tyckanden.
På återseende!

Genvägar äro senvägar.

Det är inte alltid det blir som man tänkt sej.
Detta gällde även idag. Var på gång att ge mej iväg till jobbet i morse när magen sa -NEJ!!!
Då lyssnar man, kan jag säja. I alla fall när den säjer till på det viset.
Så idag har det blivit en dag i hemmet. Nära till allt så att säja ;)

Har uppdaterat min nya hemsida med lite fler bilder, fixat ett par nya filmer och tittat mej omkring i "lekstugan". Så mycket mer blev det inte. Kan inte säja att magen blev gladare, men vi börjar komma på speaking terms med varandra i alla fall. Hoppas den slutar att bråka snart!
I alla händelser så hade jag en underbar helg. Får leva på den så länge.
I fredags kväll så badade vi i karbaden ute. Sen eldade vi i våran keramikbubbla på altanen och satt och tittade på stjärnorna - länge, länge...
Hade massor av lyktor tända också...
Lördagen ägnade vi åt arbete vid paradiset. Ja, vid torpet alltså ;) Klippte gräs, röjde i växthuset och satte sticklingar. Vår vindruvsstock (som jag tror vi planterade 2004) tog sej mot alla odds i år. Den gav till och med fem ganska stora klasar med härligt mörkblå druvor. Trodde aldrig den skulle överleva vintern som gick med trasiga glasrutor i växthuset och täckt av snö. Men livskraften är enorm. Både i och utanför växthuset. Nu ska det bli kul att se om jag lyckas med mina kaprifolsticklingar! Hoppas, hoppas.
Tog lite sticklingar på den Kinesiska kärleksörten också.
I söndags (ja, igår alltså) var mysiga grannen och jag på utflykt. Meningen var att vi skulle åka till loppisen i Tidan. Så vi gav oss iväg, glada i hågen. Efter några minuters resa så började det regna. Eller ja, regna är väl en underdrift - det var skyfall! Men vi åkte. Smarta Fjäder tog en genväg för att spara tid och körsträcka. Och det hade nog blivit så om jag svängt åt rätt håll och på rätt ställe. Men nu gjorde jag inte det så resan blev lång och när vi väl kom fram var det bara 55 minuter kvar innan dom stängde. Men det gjorde inget. Vi hann att se!
Och vi till och med handlade - småprylar och julkort från Evas katthem i Stenum. Har aldrig varit på katthemmet (inte än!), men är stödjande "medlem" till detsamma i alla fall. Det var enda stället vi handlade på, så det kändes bra. Plus att vi köpte lite bröd utanför den stora byggnaden...
Utsikt från fikastället...
När vi kom ut från loppisen hade det slutat att regna så vi kunde sitta ute och fika. Gotti gott gott!
Resan hem blev lika regnig som ditresan - men vi hade lättare att hitta målet denna gång ;)

Nu tror jag bestämt att jag ska kura ihop mej och lyssna på en talbok medans händerna pillar med något litet hantverk. Eller också tar jag en riktig bok / alternativt tidskrift och njuter av. Det, och en kopp thé...hmmmm, så får det bli. Ha en bra måndagkväll, tisdageftermiddag, torsdagmiddag...vad än det nu är när du läser det här ;)
Hörs.
Kram.

Men mamma

så kan du ju inte skriva. Du måste ha vänsterställd text för annars ser det inte seriöst ut. Du kan inte dela av en mening på det sättet eller avstava det ordet så...
Min underbara dotter har blivit precis så som jag var förut. En "svenska-språket-polis". Helt jävla underbart!
Hon har ju rätt naturligtvis och det var förresten jag själv som bad om hennes åsikter. Sunda såna har hon. Skriver inte mej och dej som mamma utan prydliga mig och dig, precis som man ska göra.
Måste verkligen erkänna att jag taggat ner allt mitt tjat om rätt och fel vad det gäller stavning, uttal, meningsbyggnader etc med åren. Men vissa saker har jag kvar. Det finns gränser! Som när folk skriver DEM BLOMMORNA när dom menar DE BLOMMORNA. Dem små barnen när dom menar dom (de) små barnen. Det har blivit som nån jävla epidemi med detta stackars ord - dem. Jag får gåshud när jag läser sånt.
Men det är helt okej att skriva dom, dej, mej och såna samt att svära som en borstbindare...
Nej, jag är inte konsekvent, men jag vet vad jag tycker OCH jag vet hur det ska vara egentligen, även om jag slarvar. Därför blir jag så glad när söta dottern påpekar alla dessa fel för sin mamma. Hon är ett duktigt "barn" ;)

Det var min nya hemsida som fick sej en liten knuff åt det rätta hållet då jag bad om hennes mening. Så jag har redigerat och stuvat om lite. Ser faktiskt mycket bättre ut! Sen ska jag ta en massa mer foton och lägga in + skriva fler olika sidor om andra saker än dom som redan finns med. Etfer det ska jag... hejda mej!
Inta ha panik. Ta det lugnt och göra saker och ting när jag har tid och lust. Då blir det så bra.

Just nu så sitter jag bara här och gluttar lite på facebook, kollar lite på tradera och slappar framför datorn. Imorron är det veckans skönaste dag - fredag! Ska jobba några timmar och sen handla lite innan jag far från staden och hem. Sen blir det fredagsmyyyys för hela slanten.
Köpte en underbar orange mugg med en höna på idag (och ett likadant fat). Dessa ska invigas i morron bitti, till frukosten. Kom precis på att det kommer en skoförsäljare till jobbet imorron bitti - arbetsskor. Måste försöka åka ner till stan lite tidigare då alltså, eftersom jag behöver ett par skor till nu då jag har tre olika arbeten (vill ju inte släpa skor fram och tillbaka hela tiden ju). Detta innebär att jag nog borde göra kväller nu och gå in till John Blund, slänga lite sand på honom och dra täcket över öronen! ;)

Tycker det var kul att Bästaste hittade grejer på second hand idag. Massa filmer och en vacker lampa. Undrar om vi hinner ta en sväng till en av stadens andra "second handare" imorron?! Borde vi hinna på lunchrasten...
Jo, så köpte jag stora burkar med doftljus också igår. Av dyra märket. Men det var nedsatt pris eftersom affären skulle sluta ha dessa i sortimentet. Från 210.- till endast 140.- ! Då är det mellan 70 och 90 brinntimmar på dom (lite beroende på hur man eldar). Kanonbra pris och helt underbara dofter. Älskar att ha goda dofter som "flyger" omkring i huset.

När jag ändå sitter här och pladdrar om ditten och datten så kan jag ju slå mej själv för bröstet och tala om hur duktig jag var när jag kom hem efter jobb och taktilbehandling idag. Var trött som en liten gnu, men valde att ta en cykeltur istället för att ta en tupplur. Såååå sköööönt! Tyvär hade jag inte så bra med luft i däcken och fick stanna till borta i byn för att få hjälp av en snäll man. Fick luft, en trevlig pratstund OCH fick besöka ett litet muséum. Det var mannens lille son som hade ett muséum. Med klockor. Hur charmigt som helst! Den grabben kommer att bli nåt stort! Men så har hans pappa en lanthandel med muséidel också. Vilket får mej att komma ihåg att det är tretton muséum i Lidköping och Grästorp som har öppet på söndag. Då kan man åka runt och insupa gamla tider, dofter och minnen. Ett tips för oss som gillar gamla prylar.
Så, nu har jag suttit här en lång stund och snackat en hel massa väsentligt och oväsentligt. NU är det dags att inta horisontalläge.
Natti!