Veckans Ängel (Vecka 5, 2012)

Denna veckas Ängel är i allra högsta grad en sådan! En Ängel menar jag.
Hon föddes i början av 1900-talet och har numera lämnat detta jordelivet sedan många år.
Hennes namn var Signe Elvira och hon var min älskade mormor och Gudmor.
Under alla de år som jag kände min mormor så hörde jag henne aldrig säja ett ont ord om någon. Hon kunde vara ledsen och hon kunde vara arg (tror jag... Jag såg henne aldrig arg!!!), men hon sa aldrig något ont om någon annan människa.
När jag var liten var mormor den bästa som fanns. När jag växte upp var mormor den bästa som fanns. Hon stöttade, förklarade, tröstade - och hon lyssnade! Vi var bästa brevvänner mormor och jag, eftersom dryga 40 mil skilde oss åt (och på den tiden åkte man inte hit o dit hur som helst).
När min älskade mormor gick bort fick jag ett tomt litet rum i mitt hjärta. Hon fattas mej och jag saknar henne och hennes varma mormoderliga kramar. Hela hennes väsen av trygghet och kärlek. Känslan av att som liten, springa fram till henne och låta hennes armar omfamna mej... Jag vill för alltid hålla kvar dom ögonblicken, den känslan!

Signe Elvira - min älskade mormor och Gudmor - här med mej i knät strax efter dopet.
Numera upphöjd till Ängel och djupt saknad och i minnet bevarad.

Veckans Ängel (vecka 4, 2012)

Denna vackra lilla ängel hör till dom första i det som numera blivit en samling,
Jag köpte henne i Karlstad en gång för ett antal år sedan. Finaste väninnan och jag var på en mässa där en helg och ett engelskt par sålde dessa ljuvliga änglar. Numrerade och ingick i nån serie tror jag minsann. Nåja, jag har bara den här i den serien i alla fall. Så hon får bli årets fjärde ängel...

Var rädd om dej och se ditt eget värde! Du är betydelsefull!

Köttfärslimpa - igen!!!

Ja, men det är nåt visst med köttfärslimpa.
Man kan förändra den och skapa nytt heeeeela tiden!

Dagens köttfärslimpa såg ut så här:
Ja, och rent bildligt så får ni tänka er hur den såg ut - hade inte kameran i närheten och vi var aldeles för hungriga för att hämta den - åt upp den istället (köttfärslimpan alltså, inte kameran ;)!

400 g Köttfärs (använde kycklingköttfärs)
1 ägg
salt, nymald vitpeppar
ca 1 msk pumpakärnor
ca 1 msk skalade sesamfrö
ca 1 msk solrosfrö
½ kinesisk (solo) vitlök - finhackad

Blanda ihop en kladdig smet av ovanstående.
Tag hälften och forma botten på en limpa i en smord ugnsform.

Lägg i
1 pkt fetaost i bitar
ca 4-5 soltorkade tomater
1 tomat i bitar
salta och peppra

Lägg sedan över resten av färsblandningen och se till att limpan blir tät, så ingen fyllning rinner ut...

Uppepå kan man lägga strimlor av någon god ost.
Lägg dom i ett lite snyggt mönster så ser limpan trevligare ut när den är klar ;)

In i ugnen i 40-45 minuter på 175-200 grader.
Sen ändrar du värmen till 225 grader och låter limpan få fin färg ytterligare 10-15 minuter.

Idag serverades köttfärslimpan med gräddkokt brysselkål:

Så mycket brysselkål som du vill ha...
Smör att fräsa den i
Grädde så att det täcker dom små kålhuvudena
Mangocurry efter smak
Salt och nymald vitpeppar

Smält smöret
Fräs brysslekålen runt om
Krydda
Häll i grädden
Sänk värmen
Låt anrättningen småsjuda under tiden köttfärslimpan står i ugnen.

Gott Gottigottgott!!!