Fjäder

Köttfärslimpa - igen!!!
Ja, men det är nåt visst med köttfärslimpa.
Man kan förändra den och skapa nytt heeeeela tiden!

Dagens köttfärslimpa såg ut så här:
Ja, och rent bildligt så får ni tänka er hur den såg ut - hade inte kameran i närheten och vi var aldeles för hungriga för att hämta den - åt upp den istället (köttfärslimpan alltså, inte kameran ;)!

400 g Köttfärs (använde kycklingköttfärs)
1 ägg
salt, nymald vitpeppar
ca 1 msk pumpakärnor
ca 1 msk skalade sesamfrö
ca 1 msk solrosfrö
½ kinesisk (solo) vitlök - finhackad

Blanda ihop en kladdig smet av ovanstående.
Tag hälften och forma botten på en limpa i en smord ugnsform.

Lägg i
1 pkt fetaost i bitar
ca 4-5 soltorkade tomater
1 tomat i bitar
salta och peppra

Lägg sedan över resten av färsblandningen och se till att limpan blir tät, så ingen fyllning rinner ut...

Uppepå kan man lägga strimlor av någon god ost.
Lägg dom i ett lite snyggt mönster så ser limpan trevligare ut när den är klar ;)

In i ugnen i 40-45 minuter på 175-200 grader.
Sen ändrar du värmen till 225 grader och låter limpan få fin färg ytterligare 10-15 minuter.

Idag serverades köttfärslimpan med gräddkokt brysselkål:

Så mycket brysselkål som du vill ha...
Smör att fräsa den i
Grädde så att det täcker dom små kålhuvudena
Mangocurry efter smak
Salt och nymald vitpeppar

Smält smöret
Fräs brysslekålen runt om
Krydda
Häll i grädden
Sänk värmen
Låt anrättningen småsjuda under tiden köttfärslimpan står i ugnen.

Gott Gottigottgott!!!



Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress