Fjäder

Vi som bor på landet
En njutningsfull helg är tillända.
Trodde att en rejäl förkylning skulle bryta ut i fredags, men klarade skivan galant! Till och med huvudvärken som hängde i flera dagar har gett sej av, utan att lämna någon sörjande efter sej.
En timme extra har vi fått denna helg, då vintertiden kom åter i stugorna. Även utomhus har det bitit till lite och gett oss en föraning om den vinter som nog kan komma. Luften är hög och klar och nattetid har kvicksilvret krupit under nollan. Tur att allt är klart i trädgården nu. Klara är även alla fönstren - på insidan ännu så länge. Men det duger gott. Det blev så ljust och fint inne.
Eftersom vi är värme- och andra ljusmissbrukare så får vi en fin tunn hinna på fönster och speglar (och förmodligen allt annat också, när jag tänker efter). När nu denna kom bort så blev det klarare sikt så att säja.
Klar sikt var det även ute, när en plog med svanar drog förbi över huset i eftermiddags.
En promenad blev det också.
Över frusen jord kunde vi betrakta vår lilla by på avstånd...
Hem-Ljuva-Hem !
 
Igår plockade grannen ner sina Ingrid Marie, för vinterförvaring. Undertecknad fick ett par korgar av dessa ljuvliga äpplen också (snälla grannar!)
Så nu har även vi äpplen som kan avnjutas, långt in på nästa år. Härligt!
Fallfrukt är också vackert !!!
Liksom grannen som arbetar :)
 
Ja, livet här på landet går i stilla mak. Kanske inte för grannen, som måste se till alla sina fält och åkrar, sköta om sina maskiner och fastigheter etc. Men för oss som bara bor, så att säja. Vi njuter varje sekund!
 
Nu har jag lagt ut drygt etthundra (100+) auktioner på tradera också. Jag har mer kvar att lägga ut, men det får vänta ett par veckor, tror jag. Åtminstonde några dagar...
Det blir mycket mätande och skrivande och beskrivande när man säljer på nätet. Men kul är det. Kul att se hur folk bjuder på ens grejer och att garderobsvärmare kan omvandlas till kontanter. Det gillas!
Härmed avslutar jag detta lilla inlägg, stänger av datorn och går ner till livskamraten.
Kvällen känns tidig (och det är den också) och jag skulle kunna tänka mej en bra film att somna till :)
Tack för du läste och ha en fortsatt bra kväll (eller dag, beroende på när du läser detta ;)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress