Torsdagssnack

Jaha, så har jag en lånebil igen då. Fast det står hyrbil på sidan av den. Skit samma. Min fina Lady är på verkstad igen. Nu borde dom väl kunna fixa till felet som gör att hon går som en hoppande, tvekande groda stundtals.
Jag åker i alla fall omkring i en svart lite loppa som gillar eco-körning. Det blinkat grönt och visas hur ekonomiskt jag kör (eller inte) och när jag ska lägga in högre växel... Kul, eftersom manuell växellåda är urtråkigt! Men förhoppningsvis ska jag inte behöva vara ifrån min Lady så länge denna gången. Ser starkt fram emot att dom ska ringa från verkstan imorron igen och säja att " Nu går hon som en Gudinna på vägen igen!!! ".
För sån är hon, min Lady. Stor, komfortabel och underbar på vägen. Snabb som en iller när det gäller och glidande lugn och skön när det passar sej.
 
Har hunnit jobba på två ställen idag. Roligt på båda arbetsplatserna. Eftersom jag inte varit där på så länge nu så   blev det många goa kramar!
Avslutade dagen med att ha öppet i lilla butiken. Dit är det ingen rusning minsann. Men varje kund (eller gäst) som kommer har något speciellt att tillföra. Det är förunderligt hur det kan vara. Och att det inte är mycket folk som kommer, det beror ju på att jag inte annonserar i nån tidning etc. Marknadsföringen ligger i munnen på dom som varit där, så att säja. På så sätt kommer min kundkrets att växa och dra till sej intresserade!
 
Nu känns det som om jag sitter här vid datorn bara för att....
Bara för att jag är så trött att jag inte orkar resa mej och göra nåt vettigt. Men jag ska ta mej i kragen och knalla ner i köket och se om det finns nåt ätbart. Sen blir det en stund i lekstugan, med talboken, innan det är spikmatte- och läggdags.
 
Så kan en torsdag se ut i Fjäders liv.
Jag hoppas din dag varit bra och att du kommer att sova gott inatt.
Kram

"Såg du..." ???

Vi har alla lika mycket tid per dygn att förfoga över sägs det.
Tjugofyra timmar.
Jag sover, äter, jobbar, åker till och från olika jobb, lagar mat, tvättar, städar och gör andra hushållssysslor och trädgårdsarbete. Utöver dessa sysslor så handlar jag, uträttar diverse ärenden, tillbringar tid/har öppet i min lilla butik, sköter bokföring och annat för företaget.
Resterande tid blir över för social samvaro med livskamrat, familj, vänner och bekanta - Telefonkontakt/samtal,  bokläsning, promenader, datoriserande, hantverkande, etc.
 
Jag skulle vilja ha in så mycket mer under dygnets tjugofyra timmar, men det funkar inte. Och får jag inte min sömn så blir jag grinig och kinkig så det både räcker och blir över (bara att fråga livskamraten om detta... ;)
 
Därför blir jag så förundrad över människor som lever sitt liv framför TV-apparaten.
Jag får ideligen frågor som "såg du det och det på TV:n igår?" 
- Neeeej, det gjorde jag inte (jag hinner/och vill nästan aldrig se på TV).
Lika förundrande är det då hur folk börjar att redogöra för olika program. Handlingen och innehållet.
Det skulle väl kanske (och jag säjer kanske) var intressant utifall jag verkligen kände att jag missat något. Men när människor sätter igång att redogöra för ett TV-program som om det vore deras uppgift här i världen att sprida dess innehåll vidare, ja då blir jag lite rädd. Vet inte hur många filmer eller serier eller enstaka (skit-)program som jag fått förklarade och berättade för mej.
Nu är det väl måhända av välgärning som folk gör på detta vis (återger ett program muntligt under kortare eller längre tid), men man kan väl i alla fall fråga, om den som ska lyssna har nåt intresse av att höra på, innan man börjar. Jag menar, det skulle spara en himla massa tid, energi och prat om man gjorde så.
Det finns en anledning att jag knappast aldrig ser på TV. Dels har jag inte tid att låta en burk visa mej en massa saker medan min tid bara rinner iväg. Dels tycker jag att utbudet av verkligt bra program är urdåligt. Visst, det finns vackra och intressanta naturprogram. Det finns likaså intressanta vetenskapsprogram och en del bra filmer. Men snälla, hur ofta händer det att det är något man verkligen vill se???
I mitt fall, väldigt sällan!
Jag hinner inte/vill inte låta TV-apparaten leva mitt liv.
 
Att till exempel följa en serie är helt otänkbart. Jag skulle aldrig klara av att hålla tiden/dagen...
Fast det finns förstås undantag (alla regler har sådana).
Det är Morden i Midsomer, som jag tittar på eftersom det engelska landskapet, byggnaderna och inredningar/design slår an nånting inuti mej, Själva historierna är sekundära.
Så gillar jag den svenska Antikrundan - bara för att jag älskar att springa på loppisar och second hand och fynda...
Men, jag ska villigt erkänna att jag någon gång ibland kan sjunka ner i reclinern och låta burken underhålla mej - hela tiden, ända tills jag somnar....
 
Om dygnet hade flera timmar så kanske jag skulle..............få tid med ännu mera roliga saker, men TV-tittandet skulle definitivt inte öka. Sån är jag!
Natti!

Jag selekterar i livet.....

Jupp, då var jag här igen då ;)
Sitter just nu med två datorer inkopplade och igång. Den ena är min gamla skrutt, som lever sitt eget liv mer eller mindre (och är slöare än den slöaste). Den andra fick jag av söta dottern för ett tag sedan. Den är ny. Ny för mej vill säja. Hon kallar den gammal... (den är snabb !!!)
Nu har jag alltså båda igång, och ihopkopplade på nåt sätt som snälla sonen fixade då han var här hemma förra veckan. Jag säjer bara det - tur att jag har mina fina ungar, annars skulle jag inte kunna göra nånting som har med teknik eller datorer att göra! Detta är ren grekiska för mej.
Meeeen, nu ska jag alltså fixa till det så att allt som jag har på min gamla skrutt (och som jag vill spara) kommer över på den som för mej är ny!
Hoppla!
Krävs en hel massa energi och engagemang för att detta skall bli bra / genomfört / fungera !!!
 
För det första så måste jag ju faktiskt kolla vad det är jag har på den gamla skrutten.
Musik - mängder !!!
Film - en del !
Foton - JA !!!
Och sen kommer allt annat till....
 
Har börjat att föra över en del till den nya. Sånt som jag vill spara och sånt som är viktigt.
Sen öppnade jag "bookmarks"..... whaooooow.....vilken radda med sidor jag hade sparat där då !!!
Började öppna bloggar och läsa...
Måste säja att jag har fantastiska vänner, bekanta och för mej helt okända människor, som skriver helt underbara bloggar. Texter som kastar en mellan skratt och gråt på bråkdelen av en skund. Fantastiskt !
Har ännu inte listat ut hur jag ska bära mej åt för att samla alla dessa underbara bloggar och andra sidor på den Nya datorn, men det kommer. Jag lär mej under tiden jag jobbar med det.
Sen känns det ju lite gapigt att ha TVÅ datorer på skrivbordet också.
En annan aspekt är att det blir väldigt lite plats över till någonting annat. Som att skriva med penna på papper eller att göra bokföring (jag tillhör den gamla skolan som använder bokföringsbok och kulspetspenna ! ) = såna saker som tar plats !
 
Men det är kul (och nyttigt) att rensa lite bland allt som jag har på den gamla. Hittar saker jag glömt (inte så svårt med tanke på mitt minne !!! ). Hittar även bra-ha-saker som bara måste över till den nya.
Detta kommer att ta tid mina vänner !
 
Så slår det mej, att detta är lite grann som livet, fast i smått.
Man måste starta om då och då. Göra sej av med gammalt skit som bara tar upp plats i ens fysiska tillvaro (eller den själsliga) !!! Vissa saker vill man ha med sej genom livet, what so ever. Medans annat går att föra vidare till livets papperskorg utan minsta tvekan. Det är rätt kul att sitta här och selektera...
Lättare än i verkliga livet !
 
Så nu ska jag fortsätta med mina övningar, medan jag lyssnar på regnets smattrande utanför (mot) fönstret.
 
Ha en underbar onsdagkväll mina vänner.
Imorron blir en dag med två arbeten, härliga möten, inlämning av Lady'n och öppet i min lilla butik.
Samt lite annat om jag tänkte klämma in dess emellan....
 
C U .....