Jag hinner...

..med ett litet inlägg till
 
För nu står potatis, palsternacka, morot och lök i övre ugnen.
I den nedre håller kycklinggrillspetten på att tillagas.
 
Ikväll ska vi äta i puben.
Äta och dricka, prata och trivas.
I goda vänners lag.
Precis så enkelt och skönt som man kan tänka sej.
 
Inga prestigemåsten eller annat dumt!
Bara vara.
Naturligt och spontant.
 
Det är bra med puben, för nu när det bara är ett smått antal plusgrader ute (även om det är varmt för årstiden), så måste man vara varmt klädd. Inga tjusiga festkläder eller uppsminkat. Passar mej perfekt!
Lite medeltidsmässigt på nåt sätt.
Och fyrverkerier kanske vi kan se från gräsmattan utanför. Beror på molntäcket. Vi lär ju i alla fall höra dom!!!
 
Så nu önskar jag alla och envar en riktigt skön kväll - ett gott slut på det gamla (och numera ganska slitna) året och en GOD BÖRJAN PÅ DET NYA 2014!!!!!
 
 
 
 

2014 föds inatt!

Nyårsafton.
Det gamla året läggs till historien, och ett nytt år ser dagens ljus.
 
Jag har ju gjort en summering av det gamla året, tidigare i bloggen denna månaden, men jag har ett tillägg:
 
Julen 2013 kommer jag inte att glömma.
Känslan av att ha båda barnen hemma, då jag varken förväntade eller trodde detta innan....
 
Den känslan e go'!!!
 
* ** *** **** ***** **** *** ** *
 
Ja, varje år bjuder på nya händelser - sorgliga och glädjande, hemska och underbara.
Det är som en berg- och dalbanefärd. Än så går det upp och än så går det ner. Det enda vi små människor kan göra, är att hänga med i svängarna, och hålla oss fast eller släppa taget...
 
Vi bestämmer själva. Det är alltid det där med att göra val! Heeeeela tiden!!!
 
 
Men jag kan rekommendera en omstrukturering i hjärnan inför det nya året....
 
(Och precis just där, så övergick mitt tangentbord från att skriva svenska tecken till att skriva engelska - å, ä, ö försvann och småtecknen bytte plats...
Puuuh....tur jag har expertiskunskap att tillgå via facebook - TACK!!)
 
Så nu kör vi igen då....
 
Jo, omstrukturering i hjärnan var det.
 
Hur jag menar?
 
Jo, tänk dej så här:
 
Du har ett rum fyllt av lådor (hjärnan med alla minnen och tankar).
Längst in i hörnet så placerar du dom dåliga, sorgliga, hemska och tragiska minneslådorna.
 
Sen fyller du på med dom lite trevligare minnena.
Längst fram, lätt åtkomliga, ställer du lådorna med dina bra minnen.
 
Du vet, dom där med skratt, glädje, njutning, positiva vibbar etc.
 
Sen öppnar du dom positiva minneslådorna, så att du snabbt och lätt kan få tag på innehållet...
 
 
Kunskaps- och erfarenhetslådor ställs lättillgängliga och öppna, så att du kan komma åt dom närhelst dom behövs...
 
 
Slutligen, så måste du informera den lilla verkmästaren däruppe i hjärnkontoret, om följande:
  • Plocka alltid fram det positiva i allt först.
  • Använd erfarenheter och kunskaperna som finns i lagret, till att göra det bästa möjliga av situa
    tionen.
  • Måla hjärnkontoret i regnbågens alla färger och se till att det blir ett rum att trivas i...
     
  • Släng ut alla negativa hjärnspöken som gömmer sej i skuggorna.
  • Låt inga ovälkomna hyresgäster komma in och bygga bo, och snylta av ditt liv!
  • Men låt å andra sidan, hjälpsamhetens, kärlekens och empatins lampa, alltid lysa i ditt sinne.
  • Lita på din förmåga att göra rätt - följ magkänslan, även om hjärnan försöker övertyga dej om annat. (kollar du i erfarenhetslådan, så ser du nog att det blir bäst så...)
  • Och lär verkmästaren att 'Karma finns'...!
     
 
Sådär!
 
Med en sån ordning i hjärnkontoret, så borde det nya året gå som en dans.
 
Själv håller jag på med just denna ommöblering för tillfället. Kan säja att dom negativa och sorgliga minneslådorna är tunga att flytta...
Men dom blir faktiskt något lättare med åren - även om dom har en tendens till att glida framåt i rummet stundtals...
 
Ja, det var en hel massa snack. Nu önskar jag dej en alldeles fantastisk födelsedagsnatt -
Natten då 2014 kommer att födas.
 
 
Ett nytt år med nya möjligheter...
 
Och du, ge inte en massa löften som du ändå kommer att sabba. Var hellere glad åt dom bra saker du faktiskt kommer att göra under detta år!

 
Fyll din almenacka av positiva händelser i ett färgstarkt år. Och var inte främmande för det magiska...

 
 
Tack för att du läst min blogg detta året.
Jag kommer att fortsätta skriva, så länge jag kan trycka ner en tangent...
 
Kram min vän!
 
 
 
 
 
 
 

Årets sista arbetsdag gjord! (+ Recept)

Funkade finfint idag, trots den dåliga natten.
 
Många hade ledigt, vilket innebar att man kunde ge lite mer kvalitetstid, till dom som var där.
Sånt är bra!
 
Efter jobbet så blev det en resa till byn bortom berget - eller som man säjer: Hällekis.
 
Det var ju det här med köp & sälj-sidorna på facebook....
Idag var det en tjej som skänkte bort en tjock bäddmadrass!
Så klart jag ville ha den - den passar ju perfekt i sängramen vi hämtade igår kväll, finaste och jag.
 
Tjejen som skänkte den hjälpte mej att bära in den i bilen, men när jag kom till stan så hade jag ju ingen hjälpbärare. Så jag frågade en förbipasserande kille om han hade lust att hjälpa mej...
Jajamensan, inga problem. Både snäll och trevlig! Tack du okända....
 
Har börjat att möblera om i butikslokalen, men orkade inte tänka till slut, utan for hem.
Nu har vi ätit en fantastiskt god och enkel rätt:
 
Glutenfri pasta och grönkåls- & currykyckling.
Jag bara älskar grönkål!!!
 
Hade en halv kyckling över från lergrytan igår. Tog av allt kött och skar i bitar.
 
Men först smörfräste jag fyra stora grönkålsblad som jag strimlat, tillsammans med en småhackad vitlök.
Sen la jag i kycklingen, curry och salt.
Lät detta fräsa ihop en stund innan jag hällde i en massa grädde.
En skvätt soja, och sen fick det småputtra (rörde om då och då).
 
Serverade med glutenfri pasta.
Toppade med några valnötter och torkade tranbär.
En kall öl till var inte helt fel!
 
Igår åt vi som sagt, Kyckling i lergrytan:
 
Bara en enkel kyckling.
Salt och nymald vitpeppar (fyra hela, skalade solo vitlökar inuti)
Tunna skivor av smör över hela pippin.
 
Ner i lergrytan som legat i kallt vatten i 20 minuter.
In i kall ugn - på galler, på nedersta falsen.
Sätt ugnen på 250 grader och låt stå i 75 minuter.
 
Köttet blir så mört så det nästan faller av benen, och skinnet blir knaprigt och gott!!!
 
Till detta åt vi en Varm grönkålssallad:
 
Fyra stora grönkålsblad, finstrimlade.
En röd lök, skivad
En halv röd paprika, tunt strimlad
En finhackad solo vitlök
Fräs i en blandning av rapsolja och smör.
Krydda med lite salt, och några matskedar sötsur sås på flaska.
Låt detta småputtra under lock tills alltihopa är simmigt och mjukt.
Smaka eventuellt av med lite honung.
 
Sen brukar jag alltid göra en God sås på skyn och fettet som blir i lergrytan.
Älskar att göra såser.
Älskar även att äta såser!
 
Skyn + lika mycket grädde
en halv deciliter rött vin
Lite salt om det behövs, och lite nymald vitpeppar.
En skvätt soja.
Red av med lite maizena och låt det koka ihop en stund.
Vispa, vispa, vispa...
 
Såsen ska vara halvtjock och smakrik.
Sååå gott att doppa köttet i....
 
Serverades med tunn inlagd slanggurka och svartvinbärsgelé.
Nom, nom, nom......
Ja, och varför jag skrev så mycket nu...?  - Matkoma!!!
Orkar inte resa mej!
 
Alltså blir det en bild på lillkissen också.
Han kom allt in igår. Svassande, precis som inget hänt. Det hade det naturligtvis inte heller.
Bara det att jag blir som en orolig hönsmamma när dom är ute för länge.
Ligga på köksbordet och tvätta sej är bra - då kommer matte åt att pussa på mej!!!
Blir en bild på vattnet i "Älven" också. Samma färg som en kaffe latte ungefär....
Mycket vatten!
Högt vatten!
 
Sådärja, nu kanske jag orkar att röra på mej...
 
Får se om vi hinner ses nåt mer idag....
 
Bye for now....