Påskafton alltså!

För min del har det varit skakdag. Det var så pass jävla illa ett tag, att jag var riktigt darrhänt och inte fixade att göra det jag hade för händer. Skittråkigt.
Men, jag har fyllt ut min dag med piller och sömn (och spikmatta). Det var förstfram på seneftermiddan som jag klarade att sätta mej i lekstugan en stund. Fast då kom jag å andra sidan i ett skaparflyt ett par timmar, så inget ont som inte har nåt gott med sej. Gjorde en alldeles ny och helt underbar variant av en drömfångare, typ.
 
 
 
Det var dagens guldkorn.Ja, jag kom på ett guldkorn till - livskamraten kom hem med varsin jättstor räkmacka, fylld med färska räkor, förut idag. Mums! Så har vi ätit lite påskmat (massa fisk i olika former), och jag kan säja att gårdagens jansson, den var inte fy skam idag heller!
För övrigt så har jag tittat ut genom fönstret och sett grannens fina påskeld. Vi var medbjudna upp till elden, men fröken Fjäder klarade inte av det idag. Provade en promenad tidigare på dagen, men det var bara att vända och gå hem igen. Varför? Ja, det kan jag inte förklara riktigt. Men jag kände mej fruktansvärt konstig. Osäker och helt ur balans. Tom på något sätt. Det är skitsvårt att
förklara en känsla, men på ett ungefär så var det. Kändes tryggare inne. Med livskamrat och katter.
 
Nu sitter livskamraten och tittar på nån serie om bibeln, som går över påsk. Själv ska jag nog gå tillbaka till lekstugan och sitta där och lyssna på radion, samt kanske hitta något att plocka med. Bara känslan av att sitta därinne lugnar idag.
 
Jaha ja, det var våran Påskafton.
Jag hoppas ni andra haft en bra dag. Vi höres!
 
 

Skratt och gråt - och sömn förstås

Nu sitter vi här igen då, Tasseman och jag. Ja, han ligger förstås - tryckt intill mej, spinnande, på skrivbordet.
Vi har sett på Gardell på TV! På Jonas Gardell. Helt fantastiskt underbara, Jonas Gardell.
Han är ett geni!
För första gången på nästan tre månader, har jag skrattat så jag kiknade.
Jag har gråtit (när han sjöng "Aldrig ska jag sluta älska dej" - den spelade vi på pappas begravning och den är såååå fin!). Och jag har suttit med ett fånigt leende dessemellan. DET, kallar jag underhållning!
Finns inte många artister/människor som kan trollbinda genom sin naturlighet och skicklighet, så som han kan. I love him!
 
Så det blev i alla fall ett bra avslut, på en annars pissig dag. Har sovit hela eftermiddan. Sen blev det en Jansson, som fick smaklökarna att slå frivolter. Gjorde lite annorlunda än jag brukar, och kan bara säja...nom nom nom nom....
Så gott!
Allt beroende på att jag inte orkade göra som vanligt. Ur nöden kommer dom bästa uppfinningarna . Eller hur?
 
Nu återstår eventuellt lite mer TV-tittande, eller bokläsande, innan det är dags att efterlysa John Blund. Han har varit frånvarande dom sista tre, fyra nätterna, och det gillas inte! Jag behöver honom.
Just idag känns han extra välkommen, trots alla sömntimmarna mitt på dagen. För hur det än är, så tror jag man läker snabbare, oavsett vad ens skada är, om man får sova ordentligt.
Så jag säjer god natt, och önskar alla och en var, en god natts sömn.
 
 
 
 

Livets berg- och dalbana

Lååååångfreeeeeedag idag.
Känns som vilken jävla dag som helst. Ja, jag har en SÅN dag idag :(
Efter att ha haft en toppendag igår, med positiva känslor och en hel del energi - så föll mitt korthus idag, igen. Hann inte ens upp ur sängvärmen innan skaket började. Sen följde magraset, som ett brev på posten. Tja, vad som kommer härnäst, det vet jag inte. Men jag tänker i alla fall ta det lugnt idag. Väldigt lugnt!
 
Inne i staden är det påskmarknad, precis som brukligt är denna långa dag. Det var längesen jag var där, och det lär inte bli i år heller. Tror även att det skulle var något med amerikanare etc i den "nybyggda" arenan. Och på Kinnekulle har dom öppet lite varstans - säsongen börjar ju så smått nu, även om man inte kan känna någon vårvärme ännu. Hade varit kul att åka till Falkängen och titta på Mr.C:s ljuvliga alster, och hälsa på min favoritpippi i caféet, men det får bli när orken finns (och folkskyggheten lagt sej). Tills dess blir
det babysteps...
 
Här hemma har jag lagt på gula underlägg på köksbordet. Ställt ett ägg på samma bord och satt en liten höna i en blomkruka. Det är vad påskdekorationer det bjuds på här. Tycker man kan göra roligare saker med fjädrar!
Kanske ska sätta mej och se om jag kan göra något litet fjäderarbete. Har ju "en del" att välja mellan. Fast det lutar mer åt Sookie Stackhouse, Eric Northman och dom andra karaktärerna i True Bloodböckerna. Känns lite passande att läsa om vampyrer, varulvar, häxor och älvor så här i påskhäxetider. Underhållande som fan är dom i alla fall.
Kan tacka Änglavännen för detta, eftersom det var hon som lånade mej dom första böckerna i serien - och jag ville inte ens läsa dom... Men, hon övertygade mej om att dom var läsvärda - och jag fastnade direkt, så fort jag börjat läsa. Tack för det min vän.
 
Tittar ut genom fönstret och sen en blå himmel, med lite diffusa vitgrå kanter nedtill. Det blåser nordan och vinden är isande kall (gick inte ens att ha vädringsfönstret öppet). Kanske, kanske att jag går ut och sätter mej i lä på solsidan senare. Men nu är Tassemannen och jag inne och slöar.
Han sover så sött intill mej i fönstret!
Den lille krabaten är ute och leker med grannens misse. Dom var här inne nyss och åt lite, innan dom sprang ut igen och lekte 'följa John'.
Medan Lilleman och Jonte kommer jättebra överens, så reser Tasseman ragg när grannkissen kommer för nära. Dom är så olika våra små missar. Underbara, var och en på sitt sätt.
 
Och nu kommer jag inte på mer nonsens att prata om. Har bestämt mej. Det får bli horisontalläge och en filt istället för nyss nämnda sysselsättningar. Kroppen vill inte alls vara med idag och jag får ju vara snäll mot den, eftersom den var snäll mot mej igår...
 
Önskar er en riktigt Glad och Trevlig och Skön Påsk. Vad ni än hittar på. Kom bara ihåg att vara rädda om varandra - och er själva!
Kram