Ute

Idag har jag varit ute hela dagen.
Började med att ta morgonkaffet och mackorna ute, på stentrappan. Sen åkte trädgårdsbrallorna på. Har klippt gräs. Hela baksidan och halva framsidan. Vilket blir en jävla massa gräs!
Gick med mororgräsklipparen - fram och tillbaka, fram och tillbaka... Fick sol, motion och frisk luft.
A win win situation :-)
 
Tog massor av pauser medan jag jobbade, Man ska lyssna på kroppen ;-))
Sen satte jag en massa frö, satte upp redskapshållare och gjorde iordning klättermöjligheter till bondbönor, sockerärtor och humle. Allt har gått i lagom lugn och avslappnad takt och jag har verkligen försökt att inte göra mer än kroppen orkar och vill.
Sju blomsterlådor med frön satta. Persilja och dill, och så blommor för utplantering - Röd solhatt, riddarsporre mm. Och i stövlarna kommer solros och en gul blomma som jag inte minns namnet på...
Intog en enkel måltid i min ensamhet (livskamraten var och tränade och tog ett par bastuöl). Tur man har mat i frysen att ta till när man inte orkar eller hinner stå vid spisen. Här var det kycklingfilé med bacon och blandade grönsaker. Gott!
Gick runt lite med kameran ikväll och njöt i trädgården också...
Nu får det dock bli kväller och soffhäng inne, för nu är jag så trött så jag knappt hänger ihop. Men det är en skön trötthet. En sund trötthet. Jag har verkligen jobbat för den idag - inte blivit påhängd den, som andra dagar!
Önskar dej en skön fredagkväll nu.
Pratade förresten med lilla svärmor förut. Imorron blir det stora operationen. Men hon var pigg och på gott humör, som vanligt. Underbart!

Livets mening...........?

Ibland undrar jag vad som händer egentligen. Jag har varit så otroligt trött nu i flera dagar.
Så konstigt trött. Tung, nästan "medvetslös" och totalt orkeslös. Inte haft energi till någonting. Inte till att gå upp ur sängen heller!
 
Idag blev klockan halv två innan jag tog steget. Jo, jag var uppe tidigt, tog en dusch och lite youghurt, men sen stöp jag i säng igen - och gick alltså upp en bra bit efter lunch.
 
Fast då klev jag upp och gjorde en liten rabarbertårta och gick och plockade lite. För vid tre kom det besök. Fina G kom och hälsade på. Så himla trevligt och mysigt. Vi fikade och pratade och hade det hur skönt som helst. Underbart med en vän som man kan slappna av med!
 
Det blev inget veterinärbesök idag. Tasseman har varit som vanligt, precis som han brukar vara. Jag pratade med veterinären på telefon och fick lite råd. Det är inte ovanligt att katter snarkar och visst sjutton kan dom må tjyvens av att äta "vilt" (!!!). Så jag hoppas att allt är i sin ordning.
Både han och Lilleman har sovit med/hos mej idag - dock inte samtidigt...
 
Var ute och grejade lite i min nya planteringsavdelning på eftermiddan/kvällningen. Så himla trevligt att ha ordning på krukor och redskap. Om vädret är bra så blir det sådd imorron! Då kommer det foton.
 
För övrigt så satt vi på altandäcket ikväll, livskamraten och jag. Diskuterade allt mellan snarkningar och livets mening. Blev väldigt djupa där ett tag. Men det är inte så konstigt. Lilla svärmor är tillbaka på Sahlgrenska igen för en ny hjärtoperation. Måtte det bli bra efter denna, andra operation nu!
 
Jag hoppas att alla nära och kära kan sova gott i natt, svärmor inte minst. För imorron är det dags. Tankarna är hos henne...

Inget har hänt...

Tror minsann att katterna piggnat till igen.
Tasseman ger på den lille, när han kommer åt och Lilleman klättrar i träd och leker svartvit flugsnappare. Till flugsnapparens allmänna irritation...
 
Hoppasnu att jag inte behöver fara iväg till veterinären imorron med "maffiabossen"...
Han är ute för tillfället - och aptiten är det som vanligt inget fel på!
 
Tog i alla fall den där promenaden jag pratade om förut. Gick vägen över gärdet upp till dungen och plockade liljekonvaljer. Underbart vackert! Men kärringen blev trött, bara av den lilla promenaden.
Fotade kaprifolen i trädgården också också. Snart blir det väldoft även där.
Ja, mycket mer än så hade jag inte att tillföra idag.
En händelselös dag med mycket vila.
Måtte kropp och knopp uppskatta detta, så jag blir som förr igen. Fast det vill jag inte bli säjer min pratare. För då är jag ju snart tillbaka nere i det mörka, hemska hålet igen. Och det har hon ju rätt i, förstås. Så jag vill bara komma tillbaka så pass mycket att jag är snäppet undet där jag var...