Hej & Hej då :)

En bra måndag!
 
Så roligt att träffa Bästaste igen - det var ju fler daaaaagar sen vi sågs...!!! :)
(ja, nästan en hel vecka!)
 
Jobbade tillsammans med en skitgo' tjej och satt och sydde hela förmiddan. Hon har ett sånt där leende som gör en alldeles varm inombords! Tänk att en så liten grej som ett leende, kan få en att må så bra. Och jag fick massor av dom.... Snacka om glädjekickar! Såg ju att hon mådde bra där vi satt - bara det, är stort!
 
Sen var vi tre som satt i den lilla syateljén ett tag. Eftersom vi bara har en symaskin, så fick jag växla mellan mina jobbarkompisar, så dom sydde en stund var. Det gick finfint!!!
Så härligt att se!
 
Ja, och efter jobbet så var det Qigong. Tyvärr så var det sista gången. Men vi ska försöka fortsätta själva...
Tror det kan bli bra. Vi är ju inga nybörjare någon av oss. Och jag älskar Qigong!!!
 
Just nu så känns livet bra.
Ja, jag vet att det är att utmana ödet genom att yttra/skriva orden. Men jag måste få dela med mej av min lyckokänsla i livet - jag brukar ju dela mina mindre lyckade känslor, med dej som läser... Rätt ska va rätt! :)
 
Fast nu måste jag erkänna att jag är väldans trött.
Var ute en stund när jag kom hem, och hade förutsatt mej att fixa till det på köksaltanen. Men det var bara att lägga ner. Hade ingen som helst inspiration eller kreativitet för det idag. Får bli en annan dag....
 
Nu har jag tänkt att blöta ner kroppen, innan jag lägger densamma i horisontalläge. Sen kommer jag troligtvis att slockna utan nån sand från JB, eller några spikar på ryggtavlan...
 
Natti

En solig, underbar helg!!! ❤

En helt underbar helg är till ända.
Vi har i och för sej förlorat en timme, i och med att klockskrället skulle flyttas fram. Men förutom det, så har det  alltså varit bra.
 
Gårdagen började med att jag gick upp tidigt (ja, för mej i alla fall). Klockan var kvart i åtta, när jag slängde benen över sängkanten och kände mattan mot fotsulorna.
 
Livskamraten och jag gick rundan innan frukosten. Nästan ingen blåst och varmt och soligt, gjorde att det kändes väldigt speciellt. Som en sommardag. Med ljuvliga dofter och en härlig känsla över huvudtaget. Stannade och pratade med mannen i Bro och fick se en fin motorcykel.

Byn, sedd från öster...
 
Byn, sedd från söder
Dammen i svängen låg spegelblank.
 
Lite senare, när jag åkte ner till staden för att öppna butiken - då fick jag se en mängd fina bilar. Det var Powermeet i stora arenan, och jag tror aldrig jag sett så många jänkare här i sta'n, på en och samma gång. En del så fina att jag bara "dreglade", medan andra mer liknade skrothögar. Men det är himla kul att det drar så mycket folk.
 
 
 
Det var så mycket bilar att dom fick stå i rondellen, och utmed vägen... Folkfest!
Fick besök i lilla butiken också - av vänner, bekanta och nya ansikten!!!
Så himla trevligt.
 
Men efter stängningsdags, så for jag raka vägen hem. Vädret var så underbart strålande, att jag slängde på mej arbetskläder och gick ut direkt. Började klippa ner i långlandet.
 
Sen fick vi besök, och då blev vi sittande ute, tills solen gick ner...
Många skratt och några pilsner blev det!
 
 
 
Lilleman jagade små ödlor - och vi fick rädda dom...
 
 
Såååå fina!!!
Tror att Sötafina kanske blir av med sin rädsla för dom här små vackra varelserna. Det hjälper att hålla i dom och känna deras små kroppar. :)
 
Dagen idag har gått i solens tecken den också.
Det har blivit trädgårdsarbete, altanbygge, en massa tvätt uthängt på linan, fikagäster hemma, fika hos fina grannarna...

 
 
Men den friska luften tar på en, så nu är jag trött! Ska bli gott att krypa ner mellan rena lakan och få en stund på spikis innan det är dags att sova. Fast det blir väl som vanligt - att jag somnar på spikisen!!!
 
 
 
 
 
 
 

Freeeeeedag ❤

=  ledig!
 
Vaknade klockan sju - pigg - tänkte: Nu går jag upp och går en promenad!
Vände mej, och somnade om!!!
 
Vaknade klockan åtta (eller nån minut före) - tittade på klockan - tänkte: en liten stund till bara...
 
Vaknade klockan nio (ungefär) - tittade på klockan, fattade inget, somnade om....
 
Vaknade runt tio - tänkte: oj, jag kanske borde gå upp och utnyttja dagen....
 
*** Gick upp tjugo över tio - trött som en gnu och med magvärk (den gamla vanliga, som ingen vet vad det är...).
 
Men, efter ett par timmar försvann värken, och jag kände mej redo för dagen.
 
Gick ut i trädgården och började plocka lite.
Klippte ner vissnade växter från i fjol, rensade lite, slet upp plantor jag inte ville ha (jordgubbar - nån som vill ha???? - hör av dej i så fall....).
Gick där och skrotade och hade det hur bra som helst!!
 
Efter en stund blev det utefika i solen, med fina grannarna. Ljuvligt skönt!
Fick löfte om hjälp med rosor och plommonträd, av mågen i huset (vilket uttryck - måg!! Jaja, han lovade hjälpa till i alla fall - me like!) Han är trädgårdsmästare o kan sin sak.... (även om Gullregn var ett frågetecken... :)
(lånad bild)
 
Sen fick jag lite idéer om hur vi kan göra saker och ting annorlunda / bättre, när jag gick där och filosoferade för mej själv. Kul!
 
Nu känner jag hur det sträcker i huden på kinderna - sol och vind som gör sej påmint. Skön känsla!
 
Ja, så mycket mer har det inte blivit gjort här hemma idag. En alldeles underbart skön dag, med frisk luft och fria tankar. Nyttigt gott!
 
Bilder?
Ja, ett par!
 
 
Inne:
 
Doftar ljuvligt!!!!
Inköpt på stadens torg för en vecka eller två sen...
Underbar färg!!!
Också inköpt på torget (samma dag)...
 
Nu ligger Tasseman över vänsterarmen, livskamraten plockar med disken och Lilleman slappar på bottenvåningen. Inga krav, inga måsten - bara njuta och göra det man känner för....freeeedag!!!!!
 
C U