Tissda' ida' !

Hoppsan hejsan, vad trött man kan bli av att jobba ett par dagar!
Som en "vinneleka"
Fast då hade vi ju i och för sej, möte efter jobbet idag också. Inte van ännu!  Varken vid klockskrället på morronen, eller att vara alert hela dagen. Imorse låg jag och fladdrade som en väderkvarn, för att försöka få bort det där hemska ljudet som trängde sej in i min sköna dröm. Efter att ha prickat rätt, så gav jag mej tio minuter extra, innan jag var tvungen att kliva upp.
 
Sängen + Fjäder = Bra kombo
Därför har jag lovat mej själv att lägga mej i tid idag - fast jag har sovmorron imorron! Det blir inte så betungande att jobba heller - tre timmar "hemma-hos" och en extra stund på jobbet. Det ska jag väl klara! 
 
Flyttgods - eller flyttgodis
Var lite sugen på att åka och bada tidigare ikväll, men jag hamnade i garaget och plockade med loppisgrejer istället. Var sak har sin tid. Fick en hel massa saker av en tjej som skulle flytta. Detta ska gås igenom och märkas upp. Småtrevligt pyssel att ta till då och då.
 
Slut för idag
Men nu ska jag inte uppehålla dej mej mitt småpratande längre. Lika bra att göra kväller här...
 
Till dej min vän!
Vill bara dela med mej av en grej jag läste förut. Fick mej att tänka på en människa som betyder oerhört mycket för mej!
 
 
 
För livet bjuder på överraskningar ibland!
 
Natti!
Sov gott och dröm sött!

Back in reality....

Massor av saker på G...
Plockar undan en del efter sommaren - solprodukter, skor, värmekudde (!), lappar, saker, ting, prylar...
För hemma i Hem-Ljuva-Hem, där finns det ingen som helst ordning under sommarmånaderna. Vi springer ut och in, som vi är - katterna också! Dynor och plädar hamnar lite varstans, badkläder likaså. Grejer till loppishuset ligger i små prydliga högar här och var, och stryktvätt ligger i en annan hög...osv...osv.
 
Bohémer!
Ja, vi lever nära verklighet och natur på sommaren - så mycket vi bara orkar. Till skillnad från resten av året, då jag vill ha det rent och snyggt och, i alla fall en viss ordning. Även om jag nu släpper på alla invanda måsten och pedanterier en del av året, så gillar jag att ha det "prydligt", resten av året (den mörka årstiden). Då, när det är mörkt ute och man tänder ljus och dofter inne, och bara njuuuuuter.
På nåt sätt, så är det lättare att hålla "ordning" då.
 
70-tal
Det är en viss skillnad, mentalt, mellan sommar och resten av året, för mej.
Med sommaren följer en viss "ansvarsfrihet och lössläppt lusta". En lust att bara vara, att leva så naturligt och nära naturen som möjligt, och att skita i alla måsten. Jag hamnar nånstans på 70-talet på sommaren. När man levde på enklaste, bekvämaste sätt...!!!
 
2016
Men nu har vi alltså 2016. Vilket innebär att jag måste vara bortåt XX år gammal!
Men det skiter jag i!!!
Jag är precis så ung som känslan säjer att jag är - ständigt 27 alltså!!!
Därför passar det mej bra, att leva som på 70-talet (när en del av mina underbara vänner faktiskt föddes....!!!)
Så, återigen - ålder är bara en siffra på pappret. Det som räknas, är känslan i hjärtat!
 
Ett öppet sinne -
Har man inte det, då blir man nog gammal rätt fort, skulle jag tro...
Sen är jag inte den som "sticker under stol med" (va' fan betyder DET egentligen....) att jag har erfarenheter och kunskaper från hela mitt tidigare liv, som jag utnyttjar för att må bra nu för tiden.
Antar att det är så det fungerar - man lär sej (förhoppningsvis) under tiden man lever. Sen använder man dom kunskaperna under tiden man lever vidare...
 
Flummigt?
Näää, det tyckar jag inte. Om du fattar vad jag menar, så tänker vi ganska lika.
Om inte - ja, då har du en annan syn på livet och det som händer och sker.
Inget är rätt - och inget är fel!!!
Vi utgår alla från vårt eget perspektiv, på det som kallas livet.
 
Vad händer?
Vad händer mer i mitt liv just nu då?
Jo, jag arbetade första dagen efter semestern idag. I och för sej så jobbade jag ju två veckor, mellan mina två semesterperioder. Men det känns liksom inte. Det är som om jag varit ledig "hur länge som helst"...
Det kändes förvånansvärt bra och lätt att komma tillbaka, och in i jobbet igen.
Sen vet jag ju inte hur min arbetskollega kände det...
Troligtvis var det hon som tog "hela lasset" idag, medan jag bara var...
 
På en skala
Men jag gillar mitt jobb. Jag tycker om dom jag jobbar med. En del mer än andra!! Men det är liksom det som är grejen. Att tycka om folk på en skala - som ständigt ändrar sej....
För inget är statiskt - förutom känslan och kärleken till dom man verkligen älskar!!!
Den känslan, den kärleken, ändras aldrig!!!
Never ever!!!
 
Nu
känner jag att jag vill vara lite social, och nära min livskamrat. Därför tackar jag för att du läst mina fladdriga tankar och tyckanden. Jag återkommer, så att säja!!!
 
Kram på dej, min vän! "joarålvejsånmajmajd"...... 
 
 

Det är över nu...

sjunger Gyllene Tider.
Och den är över nu - min semester!
Den har varit bra. Riktigt bra! Visst kan man önska sej mer - men man kan lika gärna vara nöjd med det som är.
Resten är bara bonus.
 
John Blund får ledigt ikväll
Det blir en tidig kväll ikväll - för jag är såååå trött! Har jobbat i Röda huset ett antal timmar idag. Sen gjorde jag räkenskaperna för vår gemensamma loppis. Det tar tid, även om det är kul, så tar det tid!
 
Samma intresse
Nu har vi haft öppet sju gånger, i vårt Röda lilla hus, och många härliga besökare har det hunnit bli. Det är så himla kul att träffa folk som har samma intresse, för det finns alltid något att prata om.
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ger inte upp
Vi ska försöka ha öppet varje söndag, året om. Vissa förändringar måste till, men jag tror det kan funka! Och gör det inte det, ja då får vi väl stänga några månader. Allt beror på väder och vind, kan man säja. Vi kommer i alla fall inte att ge upp!!!
              
 
Mat & dryck
Det har inte blivit så mycket mer idag.
En god middag blev det förstås när vi kom hem...
 
Små biffar med bacon och vitlök, egna potatisar, en smarrig sås och blandat grönt. Det smakade bra, kan jag säja. Särskilt med ett glas rött till
 
Dags att inse
att det snart är vanlig vardag igen! Om en stund blir det Morden i Midsomer. Tror nog att jag kommer att somna framför TV:n.
Ska försöka förlika mej med tanken att gå upp efter väckarklockan imorron också....
Tur att jag har en "kortvecka" när jag börjar...
 
Finns inget mer
att skriva om just nu. Hjärnan har stängt ner och kroppen går på halvfart. Så alla dom saker jag tänkt på under dagen, saker jag tänkt skriva om, är som bortblåsta nu. Lika bra det. Då blir det inget långt inlägg i alla fall.
 
Ses och hörs igen, när andan faller på...
Hej