Varannan onsdag idag...

Nu är det bara en dag kvar att jobba denna veckan - sen är det helg igen!
Ja, jag klagar inte!
 
Idag var det tre timmar hemma-hos, och fyra timmar i butiken. Bra timmar, alla sju!
 
Finaste Lena kom ner och provade en 70-tals outfit!
 
Älskar att måla på kläder!
 
Hade som sagt, trevliga besök nere i butiken, och målade lite när jag var ensam där...
 
Har blivit inspirerad av en tjej på facebook, som målar akvareller. Jag har även köpt ett par bilder av henne. Dom är så ljuvliga. Men idag kände jag att jag var tvungen att testa själv.
 
Detta är resultatet av dagens lek med pensel...
 

 
Behöver jag säja att jag hade jättekul. Proportionerna kanske inte stämmer överens - men på någon människa, så är jag säker på att dom gör det. För vi är alla olika - och vi är alla vackra!
 

Kommer att måla fler, för att visa att mulliga kroppar kan vara minst lika vackra som "det-knepiga-smala-idealet-som-någon-hittat-på-och-som-tycks-styra-var-och-varannan-människa".
Tänkte jag skulle göra och sälja - om det finns nån som är intresserad.
Dessa är i storlek A5 (ca 15 x 21 cm).
 
Allt går ju, som jag sagt tidigare, i perioder. Nu är peacemärkena lagda på hyllan en stund, till förmån för dessa kvinnor målade i akvarell. Allting har sin tid!
 
 
Ja, så mycket mer hinner man inte på en dag. Jo, en sittning i solnedgången, tillsammans med livskamraten, grannens son och en älg...
Men den fortsatta städningen av groventré och tvättstuga får vänta. Jag börjar lära mej att leva i ett hem som inte är perfekt..... Men det ska bli liiite ändring på det. I alla fall vad det gäller ordningen i röran!
"Bättre lite skit i hörnen, än ett rent helvete!"
 
Jahaja, där fick du ett Tänkvärt ord utan att jag egentligen tänkt det. Men det stämmer! Ingen har väl blivit lycklig av att städa ihjäl sej!
 
 
 
Nu sitter jag här med mina båda
skärmar påslagna.
Det är väldigt smidigt att ha det så.
 
"Multitasking"
 
 
Himla bra när man har flera saker på G.
Vilket jag har för det mesta.....
 
 
Fast jag känner att jag måste gå in i lekstugan en stund nu - har fler idéer på gång, som jag måste provmåla. Ha det gôtt nu, så ses och hörs vi.
Kram från en harmonisk Fjäder!
 

Jodå, jag kan också......

Håhåjaja....
Det blev en snabb runda i trädgården, för att se hur det knoppas och slår ut. Passade på mellan två skurar...
 
Sniffade på tibasten...
 
Njöt av blomstren på stentrappan...
 
och förundrades över kaprifolens envishet...
 
Alltihop i sällskap med Missy!
 
Sen valde jag att börja städa i groventrén. Jävlar vad grejer vi har!
 
Har lovat mej själv att rensa och gallra, plocka ut och plocka bort. Ett stort beslut för den stora samlaren. Men ibland måste man komma till en punkt, där man inser att det inte går att spara allt. Visst, det känns, men just nu känns det bara bra faktiskt. Fast jag vet hur det är - så fort jag slängt, eller gjort mej av med något, så tar det två dagar, och så hade jag behövt den jävla prylen! Det slår aldrig fel.
 
Men eftersom jag tycker att groventrén och tvättstugan har alldeles för lite yta, i förhållande till resten av huset, så gäller det att komma på smarta lösningar. Och smarta lösningar är jag bra på (sa jag och slog mej själv för bröstet...host!). För nu är det fyra saker som gäller.
  1. SPARA!!!
  2. Skänka bort till FA, eller nåt annat ställe...
  3. Sälja i vårt LOPPISHUS (mer om detta kommer)
  4. eller, gud förbjude....Slänga!
Jag försöker att vara stenhård - men det är inte lätt för en gammal Fjäder, att ändra på sina vanor.
Fast alternativ 3 i listan, gör att jag kan vänja mej så sakteliga, att göra mej av med saker.
 
Det såg rent ut sagt för jävligt ut, när jag började 'my mission'.
 
Det börjar att bli bättre, men det är långt ifrån klart. Fast nu har jag tagit en paus - tills på torsdagkväll (eller fredag...). För det är viktigt med pauser...
Satte mej på stentrappan tillsammans med livskamraten, och njöt av en älg medan jag tänkte vidare på hur jag skulle göra.
 
 
Min middag blev inte nån kulinarisk upplevelse precis...
 
Men dipsåsen var i alla fall god
 
Det blir nog bättre imorron - om jag orkar fixa nåt efter att ha jobbat hemma-hos, och sedan suttit i butiken i fyra timmar...
Nu känner jag mej sådär lagom sliten (vilket även syns....)
 
 
Borde hälla en massa vatten på kroppen - men känner att det får bli imorron bitti istället. Gäller ju att spara på varmvattnet här på landet....
 
Ja, nu vet du hur min dag slutade. Hoppas att du haft en bra dag, med allt du har att tänka på i ditt liv.
Imorron är det alltså "varannan vecka" och öppet 'Ner till Fjäder'. Jag finns där, med nybryggt kaffe och en avslappnande skön miljö, om du känner för att titta ner.
Öppnar 14.00 och stänger igen butiken framåt 18-tiden.
 
Nu ska jag stänga den här 'butiken', och bege mej mot nattens näste. Kan redan känna kuddens magiska inverkan på knopp och kropp. Hoppas John Blund kommer snabbt idag!
 
Ja, just det ja....jag lovade ju nåt Tänkvärt också...
 
Detta borde väl vara ganska tänkvärt för oss alla...
 
 
Natti!

En vit gardin...

Oh, vad det är skönt att slippa välja ibland. Som nu när jag kom hem från jobbet till exempel. Jag borde ju faktiskt gå ut en sväng, eftersom jag varit inne hela dagen. Det har varit en sån där dag på jobbet, då jag inte ens har hört vad jag själv tänkt (eller orkat tänka över huvud taget). Det har liksom gått i ett - från kvart i nio i morse, så tror jag att jag hunnit kolla på klockan en enda gång typ. Vilket i och för sej är bra. För då går ju inte tiden sakta precis!
 
Så det var gott att komma hem.
Men valet stod mellan en promenad, trädgårdsarbete /eller/ bloggskrivande och nåt annat inomhusgöromål. En vit gardin gjorde mitt val. Det var regnet som kom blåsande in i stora svep, från söder. Det liknade mest stora vita draperier, när blåsten särade på regnbyarna som kom. Ganska vackert faktiskt, men klart avgörande för mej, att stanna inne. Åtminstonde nu.
 
Så nu sitter jag här och skriver blogg, i tystnaden som smeker mina trumhinnor. Dom har fått utstå en hel del idag, så det känns verkligen skönt!
Nu kommer nästa val då...
Symaskinen, lekstugan eller börja storstäda i tvättstugan?
Hmmmmmmmmmmmmmm.......................
 
Jag kanske tittar tillbaka hit in, och berättar vad det blev, lite senare.
Hej och morsning så länge!
 
Nää, jag skriver inget tänkvärt nu.
Det får du vänta på ett tag.....!