Sista dagen på drömtemat!

Imorron är det första mars.
Hoppsan hejsan vad det gick snabbt.
Tycker att 2018 precis börjat.
Fast en annan del av mej, tycker att innevarande år hållit på i en evighet...
 
Har både längtan till och ångest inför vår flytt.
Men en sak jag lärt mej sista tiden, det är att göra mej av med grejer.
Skänka bort och kasta!
 
Ja, faktiskt.
Slänga!!!
 
Nåja, det inte mycket som går den vägen, för jag anser att om saker och ting är hela och användbara, så finns det alltid någon annan som kan ha nytta av dom. Så det mesta går till nya ägare, på ett eller annat sätt.
 
Det värsta är att jag chockar mina arbetskamrater genom att slänga saker även på jobbet. Inte bra för min image!
Idag stannade jag kvar ute när jag kom hem. Nja, inte ute UTE, utan mer ute i garaget. Har börjat att packa allt som ska till Evas katthem utanför Skara. Denna kvinna är så otroligt godhjärtad, att hon hjälper oss att hitta nya hem åt våra älskade kissar. Helt fantastiskt!
Och Missy ska få flytta till Törebodatrakten nästa vecka...
 
Jag önskar alla tre katterna ett underbart fortsatt liv, efter att dom flyttar "hemifrån".
Men det värsta är att jag knappt kan kela med dom, utan att tårarna trillar nu. Det känns fruktansvärt att behöva skiljas från dom!!!
Men alternativet, om ingen hade kunnat ta hand om dom - hade varit mycker värre!!! En mardröm!!!
Så egentligen är det väl glädjetårar som rullar nedför kinderna.
Glädjen över att det finns så fina och goda människor i vår närhet!
 
Ja, fy fan - känslorna bubblar och trasslar in sej i varandra, som i den värsta garnhärva. Ena stunden gråter jag av glädje, för att sedan bli totalt ångestfylld, eller också gråter jag av sorg och misströstan, för att i nästa stund bli "hög" av kärlek till dom snälla fina människor vi har runt oss. Jag längtar till den dag då jag kan släppa allt och bara njuta i nuet!
 
Jag längtar till att få vara glad!
 
 

Dagdrömmer

Ja, då har den sista kunden/besökaren varit här då.
Nu ska allt som blev kvar packas ner i lådor, så att Eva på Evas katthem utanför Skara kan få det till sina kommande loppisar. Hoppas att det inbringar några kronor till katthemmet.
 
För övrigt så är det "mycket nu" !!!
Abonnemang som ska säjas upp, adresser som ska ändras...
Bindningstider och annat, som ska diskuteras och tas hänsyn till...
Uppsägningar...
 
De ä möe me de jordiska, som di gamle säjer!
 
För övrigt så längtar jag till att få börja flytta!
Har så mycket planer och idéer!
Det här kommer att bli bra!
 

Drömmer om nya hem.....

Söndagen lider mot sitt slut.
 
Det händer mycket just nu.
 
Idag har vi haft öppet i garageloppisen, för sista gången.
Det som är kvar nu kommer att, antingen skänkas bort, eller säljas till den som hör av sej (lite beroende på vad det är man vill ha).
Har lagt ut lite bilder på min facebooksida. Både på det som finns kvar att få - gratis, och det som jag vill sälja.
 
Om några dagar kommer allt överblivet att skänkas vidare till någon second hand, som i sin tur kan sälja det och få in några slantar till välgörande ändamål. Sen återstår den fortsatta rensningen och gallringen inomhus. Har än så länge bara snuddat vid tanken, att börja sortera alla sorters textilier - kläder, gardiner, dukar, sängkläder.....
Får bli en dag när humör och tålamod ligger på topp!
 
Vi har saker till drygt sex rum. Det ska minimeras - till saker för tre rum. Då gäller det att vara närvarande, klok och pigg, när man börjar att prioritera och skala av.
Fast än så länge känns det helt okej, faktiskt. Vi är ganska överens om vad som är något att spara, och vad vi kan göra oss av med.
Det ska faktiskt bli riktigt kul att inreda ett nytt hem - med helt andra förutsättningar än det vi har här.
 
Roligt var också, att vår "gamla hyresvärd" med sambo tittade in på loppisen idag. så himla kul att se dom och att prata lite. Sist vi hade garageloppis här, var allt helt annorlunda. Mycket har hänt sedan dess. Men så var det ett antal år sedan också...
Allt är föränderligt - på gott och ont - heeela tiden!!!
 
Många andra bekanta ansikten dök upp idag. Hade önskat att jag hade haft mer tid till var och en, men det var ju som det var - är det gratis så dyker det upp folk, nästan hela tiden. Blir bättre när vi landat i vårt nya hem.
Då ska vi se till att ha tid för våra fina vänner!
Har redan börjat möblera nya hemmet i huvudet. Ska bli kul med helt andra förutsättningar och möjligheter...
 
Utöver detta, så har vi ett STORT BEKYMMER!!!
 
Vi har våra älskade katter! 
 
Tre ljuvliga varelser, som nu behöver nya hem AKUT!!!
 
Det smärtar att ens tänka tanken att inte få leva tillsammans med dom.
Men vår situation har gjort det omöjligt för oss, att kunna erbjuda dom ett nytt hem hos oss.
Friska fina utekatter ska inte behöva leva sitt liv inomhus. Nej, dom är vana vid att kunna springa ut och in, och så ska det förbli. Skulle inte detta lösa sej på något sätt, ja, då kommer jag för evigt att hata dom som försatte oss i denna makabra situation - för då är enda lösningen att låta kissarna somna in!
Vilket skulle känns som mord!
 
Så snälla!!!!
Om du bor på landet, eller har nån vän som bor på landet - ta en funderare över att bli adopterad av en kisse (eller två, kanske tre). Dessa ljuvliga individer är värda det bästa!!!
 
Tasseman/Tassis - en gråvit kastrerad herre på snart 8 år, är lugn som en filbunke. Lite smårädd för hastiga rörelser - men inte alltid. Han hittades på ett industriområde i Falköping, togs omhand av Eva på Evas katthem utanför Skara, och flyttade sedan in hos oss, en julafton för fem-sex år sedan. Han är världens snällaste. Gillar inte barn eller höga ljud, men älskar att ligga i knät och spinna och bli klappad på och kelad med. Nosbuffar och pratar med ett lite hest, kraxande jamande. Korta ben och en kort svans.
 
Lilleman - en svartvit herre på 7-8 år, hittades på samma industriområde som Tassis. Han är kissen som tittar på en med stora förvånade ögon, jamar med en "flickröst" och älskar att ligga vid fötterna. När han vill, så är han superkelig och älskar att visa upp magen och bli pillad på. Lilleman är också kastrerad och vaccinerad.
Båda killarna är ganska korpulenta, och gillar att käka möss och annat 'gottigt' som kommer i deras väg.
 
Så har vi hushållets lilla tjej - Missy. Eller Misaki, som hon egentligen heter. Döpt av sina tidigare ägare, innan hon en dag valde att bli kompis med Lilleman - och flytta in hos oss.
Dom två - Lilleman och Misaki, är lekkamrater. Dom jagar varandra och busar och leker. Men när det gäller sovplatser så är dom helt olika. Medan Lilleman och Tassis gärna sover på en matta, i en fåtälj eller i ett fönster, så väljer Missy att ligga högst uppe på en hylla med gamla tyger, eller i ett annat fönster. Inte nära nån annan.
Hon har fött en kull med fyra små ungar, innan hon steriliserades.
Missy är en korsning mellan vanlig bondkatt och Bengal, vilket syns på hennes kropp. Lååånga smala ben, en smidig kropp med silkeslen päls - och ögon, gröna som smaragder (beroende på humör...).
 
Men hon kan vara en liten "ulv i fårakläder", för det finns inte en enda millimeter i ens hem, som hon inte undersöker. Hon har en vilja och envishet utövet det vanliga, men är å andra sidan så otroligt snäll och söt.
En liten näpen terrorist!
 
Ja, tre helt olika individer.
 
Lilleman - svartvit med rosa nos. Tassis - gråvit med grå nos. Missy - spräcklig med nougatfärgad nos.
Alla gillar "doooooodisss", och alla äter torrfoder - Bozita Outdoor and active, samt dricker vatten. Lilleman och Tassis behöver borstas eftersom dom har jättetjock päls. Missy ska inte borstas, eftersom hon inte har den sortens päls som behöver detta. Då blir hon bara statisk och börjar att fälla.
 
Ja, det var lite om våra älskade pälsklingar.
Nu är det skärpt läge och verkligen akut, så jag ber dej ännu en gång att hjälpa oss hitta nya hem åt våra skyddslingar! Please!!!!