
Allting lämnar spår på ett eller annat sätt.
I själen, i hjärtat, eller rent fysiskt som till exempel ett ärr på kroppen.
Eller bara som här - spår i sanden...

Nu kommer det snart att bli möjligt att gå i sanden även nere vid Framnäs (Lidköping).
Där pågår, och har gjort ett bra tag nu, byggnation och anläggning av ett promenadstråk utmed sjökanten. Det gjuts och det fylls ut. Den blivande sandstranden ligger än så länge på höjden...🙃
Det kommer säkert att bli jättefint när det är klart... och med tanke på hur lång tid det tar - dyrt!


Småbåtshamnen har fått ett nytt hamninlopp och en lång pir som det jobbas på
- och längst ut på den ska det gjutas.

Ska bli kul att se det färdiga resultatet, nästa sommar...

För nu får man väl säja att denna sommaren går mot sitt slut ändå. Det räknas väl mer som höst nu när vi är inne i början av oktober. Även om värmen fortfarande finns kvar och vissa dagar är soliga och ljumma. Dock inte idag - för det är ett ihållande dagsregn utanför fönstret...

Träden har börjat att skifta färg så smått, men ännu hänger grönskan i och frodas.


Det blommar fortfarande, även om det inte är lika många sorter som innan...

Än så länge är det grönt som regerar!
Och på vår balkong skördar vi fortfarande grönkål, persilja, oregano och tomater.
Det är en grön oas därute.
Så all mat jag lagar har antingen det gröna som ingrediens, eller som dekoration.

Här är det en mustig gratäng toppad med bladpersilja.
Gratängen är gjord med kokta, kalla glutenfria makaroner som bas (nedersta lagret). Sen är det stekta, kryddade kycklingfiléstrimlor, stekt lök, skivade bananer, färsk dill och vitlök i skivor, innan ytterligare ett lager med makaroner.
Över allt detta hällde jag en sås bestående av turkisk yoghurt, grädde, tomatsalsa, paprikapulver, curry, himalayasalt, vit- och svartpeppar, sötsur sås, tomatpuré, buljong, chili och lite soja - en smakrik och mustig blandning!!!
Toppade med riven ost och körde i mitten av ugnen på 175° i 45 minuter. Slutresultatet blev en helt gudomlig gratäng som är såååå mjuk och god i konsistensen.
Kokta, kalla, glutenfria makaroner är perfekta till gratänger! 🙏
Och gratängen i sej är lika god kall som varm - bra mat att ha i matlådor!


Försvinnande gott!!! 😂
Nu är det dags för mej att "försvinna" härifrån. I alla fall för denna gången! 😊 Ska ge mej ut i det blöta och uträtta lite ärenden. Sen blir det nog att krypa ihop med en go filt och en bra bok - eller nåt annat trevligt. Har ju fortfarande grejer på min "vad-jag-tänker-göra-nån-gång-när-andan-faller-på-lista" som jag kan ägna mej åt, även om jag kunnat stryka en hel del...
Hemmet är städat, min woman cave är iordningställd, Bästastes önskemål är tillgodasedda - ja, det ramlar på 😉. Men nu blir det på med varma och regntäta kläder och ut...
Ses en annan gång!

0