Hahaha....blev varken eller, om man säjer så!
Inget tecknande, inga brev skrivna och ingen Woman cave - inte idag.
Varför?
Jo, jag hamnade i köket!!!
Skulle ju fixa nåt att äta - och det blev den absolut godaste pizza jag någonsin gjort!!!
Kanonenkel, och himla god glutenfri botten:
3 dl mjöl - jag tog Lailas mjölmix, baserad på majs (Kockens), gula paketet.
1½ tsk bakpulver
½ tsk salt
Detta blandas väl.
Sen har man i...
50 gr rumstempererat smör
Mosa ihop smöret med mjölblandningen,
och häll i...
1 ägg
3/4 dl mjölk (röd)
Blanda ihop och knåda ihop till en pizzadegsbulle
Platta ut degen på en smord plåt och
lägg på fyllningen...
Först ketchup - ett tunt lager över hela bottnen.
riven ost
gul lök - finstrimlad
½ röd spetspaprika - finstrimlad
½ pkt Tiroler speck (70g) - köpt på Lidl
10-12 urkärnade goda gröna oliver - i bitar
2-3 msk stora kapris
oregano
olivolja i en tunn fin stråle över pizzan
225-250° i mitten av ugnen 13 minuter
Kör dom två sista minuterna på 200-225°.
Klart!
Gjorde en pizzasallad medan pizzan stod i ugnen...
Hyvlade vitkål fint med osthyveln
Pressade över ½ lime
en skvätt hampaolja
oregano
svartpeppar
Blandade och pressade det mot botten i en skål - klart!
Som sagt, en enastående god pizza - helt glutenfri (vare sej man är glutenallergiker eller ej, så är denna pizzan kanon)!
Lagom mättnadskänsla ( jag åt en tredjedel och blev proppmätt - men utan den där degiga, tunga mättnadskänslan).
Bon apetit!!!
Nu tar jag kväller och slötittar på "På spåret"....
0