Har gett microlax

till älskade Bamsekatten ikväll.
Han är förstoppad och det kommer inget när han går på lådan.
Däremot spyr han...
Ja, och så vill han inte varken äta eller dricka - bara är som en trött trasa!!!

Jag har haft kontakt med min kusin som är utbildad veterinär uppe i Sundsvall. Hon rådde mej att åka in med Bamsekatten. Jodå, kunde jag gjort om det funnits nåt ställe att åka till. Närmsta veterinär rådde mej att vänta tills imorron, samt att ge katten mjölk/laktos. Veterinärerna i grannstäder och staden långt borta svarade inte - deras så kallade jour slutade klockan 20.00. Efter det så ska tydligen inga djur bli sjuka.
Nu fattar jag varför vår granne fick bege sej till Strömsholm mitt i natten med sin häst - det var närmsta veterinärinrättning som hade öppet!
Fick dock tag på ytterligare en veterinär i en stad många sköna mil iväg, precis innan deras jour tog slut (22.30). Hon rådde mej att ge kissen microlax. Sen ringde söta dottern som googlade en massa och gav mej tips.
Fick även hjälp från go'a vänner på facebook.

Vad blev det nu av allt detta då?
Jo, kissen har blivit tvättad med mjuk trasa och ljummet vatten i baken varje gång det "läckt" lite. Sen har han fått microlax. Alldeles stilla var han. Bara morrjamade lite lågt för att tala om att han inte gillade tilltaget men inte orkade kämpa emot. Hoppas nu att det verkar så att det börjar att lätta och komma ut som det ska. Bajset alltså.
Just nu ligger han på en badhandduk på ryamattan under köksbordet. Där har han krupit ihop och sover.
På matplatsen står en skål med tonfisk i vatten med iblandad rapsolja. Han har vatten och en liten klick messmör att tillgå. Och en ren låda ute i farstun. Så där får han sova inatt, våran goa lilla misse.
Nu ska jag också försöka slappna av och sova en stund.
Stort tack till alla som engagerade sej ikväll och hjälpte till med råd och stöttning! Kram till er!!!

Fortsättning följer...


Snuttekatten i sin lilla korg, där han brukar mysa och sova <3