Fjäder

Ett axplock...
Nu var det ju inte riktigt meningen att vi skulle ha loppisen öppen i helgen - men Sixten bad så vackert... 😻 !!! 😍
 
Och vad gör man inte för en katt?!!! 😍
Så nu har vi öppet imorron, på Valborgsmässoafton, mellan klockan 12 och 16. Den som vill och känner för det är varmt välkommen. Vi har naturligtvis plockat fram lite nytt/gammalt också...
 
 
Igår var jag uppe på Kullen och gick en runda. Träffade helt oförmodat en gammal jobbarkompis vid Råbäcks hamn. Trevligt! Det finns fler som söker sej till smultronställena på berget.
 
 
Vad han håller i handen? Jo, det är lilla Quackis. En liten gosedjursanka som får följa med mej ut ibland...
Ouackis är huvudpersonen i små barnböcker jag skriver då och då - eller ja, nån gång ibland i alla fall... (Har bara gjort klart en än så länge!)
Den lite större mannen är "Ko'a", som ser fram emot kosseutsläppet i dagarna! 😅 Trevligt att ses!
 
Quackis med mamma Fjäder 😂
 
Ännu en ståtlig pippi...
 
Kabbelekorna blommade 💛
 
Och harsyran tittade fram lite här och var! 💚
 
Min vandring för dagen var uppifrån kalkbrottet ner till hamnen, på den gamla järnvägsåsen där dom körde kalk förr. Förutom Anders (Ko'a), så var jag helt allena på denna promenad. Ganska fantastisk känsla, att bara få trava omkring i naturen tillsammans med fåglar, fjärilar och små insekter. Utan att behöva prata med någon eller tänka på nåt speciellt! En lisa för själen!
 
 
Efter en skön dag på berget så blev det hemmagjord pizza med ramslök till middag.
 
Så otroligt fräscht och gott! 😋
 
För övrigt så kan man väl säja att det är dom gula blommornas tid nu. Svalört, tussilago, påskliljor, maskrosor, gulsippor, vårlök.... och så denna sköningen i köksfönstret. En form av sommarmurgröna, om jag är rätt informerad. Trodde den var på väg att ge upp, men så var det inte.
Inte utan att blomma först i alla fall... 🤗
 
 
Lägger in en bild på stadens trafik också. Nu för tiden tar det ca en halvtimme hemifrån och hem till Bästaste, på andra sidan sta'n.
Man kan tro att vi bor i en jättestad, men så är det ju inte. Däremot så har dom stängt av en av broarna över Lidan (vattendraget i sta'n) och detta har medfört total kaos ca tre gånger om dagen. Morgon, lunch och slutedax, runt klockan fyra och nån timme framåt. Då står det still!
Vi mötte en blåljusutryckning i dessa köer häromdagen...
Tur att dom är vana vid köer och en del korkade människor!
En vanlig syn i större städer - och nu också i lilla Lidköping alltså. Planeringen från dom som bestämmer och har hand om vägar, avstängningar etc har mycket i övrigt att önska!
Lite verklighetsförankring kanske!?! Nu funkar ju inte ringlederna så som det var tänkt, och den bron som skulle kunna vara en tillfällig lösning (torgbron), ja, den är avstängd för biltrafik. Bara att hoppas att det inte händer nån olycka på grund av stress och irritation hos förare...
 
Det där var dagens ris.
 
Dagens ros ger jag till den som vill ha, och som känner sej i behov av en sådan. Vilket vi väl alla gör emellanåt...
Kanske ett par stycken till dom som ser till och sköter alla fina planteringar i staden... Nu har vi ju tid att njuta av allt vackert dom gör, nu när maxhastigheten ligger på 10 km/tim 😂 😂 😂
Inget ont som inte för nåt gott med sej! 
 
 
 
Mer än så blir det inte idag. 
Har precis ätit Lady & Lufsen-käk och nu är det en stund på balkongen som gäller.
C U