Kålpudding minus pudding, och Färsfyllda paprikor

Nu sitter jag här igen. Mätt och nöjd och glad.
Därför tänkte jag dela med mej av lite tips i köket (kallas visst även för recept...!)
 
Jag börjar med gårdagens middag.
Det blev Kålpudding, minus pudding...
 
För jag valde att göra den i järngrytan (älskar att laga mat i järngryta).
 
Smält smör, köttfärs och kryddor - stekes tills köttfärsen är genomstekt (under lock och på drygt medelvärme).
Strimlad vitkål, sirap, soya och grädde åker ner i grytan. Rör om ordentligt, så att alla ingredienser får kontakt med varandra.
Sänk värmen lite och lägg på locket. Rör då och då.
Låt detta småputtra i en halvtimme ungefär. Rör om och smaka av då och då.
Komplettera med mer kryddor eller grädde, eller det du anser behövs.
 
När konsistensen är bra (kålen mjuk och det smakar gott), så häller du i ett par uppvispade ägg.
Rör om hela tiden, tills äggsmeten stelnat och bundit upp grädden.
 
Klart!
Servera med lingonsylt.
 
Mängder avgör du själv i denna grytkålpudding.
 
Jag använde 500 gr kycklingköttfärs och ½ vitkålshuvud. Ca 3-4 dl grädde och två ägg. Kryddor efter behag och smak.
Enkelt och gott.
 
******************************************************************************************
 
Dagens middag blev Färsfyllda paprikor.
 
Köttfärs igen alltså!
 
Till två personer tog jag två stora röda paprikor. (det blev middag idag + två matlådor).
 
Dela och skölj paprikorna.
Lägg dom i smord form.
 
Blanda ihop köttfärs (ca 500 gr), ett ägg, kryddor och en pressad vitlök i en bunke.
Fördela smeten i paprikorna.
Lägg färska champinjoner och hela coctailtomater runtomkring.
Häll på grädde så det går upp till en tredjedel av paprikornas höjd.
Krydda över alltihopa med rejält med basilika, oregano och salt.
Sen täcker du alltsammans med rikligt med god ost.
1 timma i ugnen i 175°
 
Servera med en fräsch grönsallad.
Den som vill ha mera mat kan ju ha ris eller nåt till.....
 
Enkelt och gott!
 
Smaklig måltid!!!