Fjäder

Vad gnäller hon om nu då?
Jag har ett problem.
Ett individuellt, lite "redigt"  I-landsproblem.
  • Jag tycker inte om när bilder inte har en rak horisont.
Ja, jag vet, det är en petitess, men det stör nånting hos mej. Nåt så kopiöst!
En horisont lutar inte åt något håll.
Den går horisontellt över bilden. Vågrätt!
 
Här finns photoshop och hundratals andra bildfixarappar. Där kan man fixa till sin bild pecis så som man vill ha den. Andra färger, bakgrunder, skuggningar... you name it.
Men lik förbannat så lägger folk ut bilder som lutar så man nästan blir sjösjuk 🤣
 
Visst, bilden i sej är fin - MEN VATTNET RINNER JU ÅT HÖGER 😂😂😂
Det är ju mot allt sunt förnuft..... 🤓
 
Om man istället får bilden presenterad med horisonten i våg  (😇)  så har i alla fall jag mycket lättare att koncentrera mej på motivet och samtidigt njuta av det. Då ser jag det lugna och vackra.
Petig?
 
JA!
 
Denna lilla enkla justering behövs inga appar för. Den gör man snabbt och lätt på mobilen.
Hur enkelt som helst. Om man inte till och med kollar in det innan man knäpper av bilden!
Jag menar, så jävla svårt är det ju inte att hålla fokus på det man fotar och hålla mobilen rakt!
( Ibland blir jag lite trött på mej själv - men det är så jag fungerar 😜 )
 
Till och med hjärnan försöker att vända saker och ting som vi ser, rätt för oss...
 Men nog om mina små idéer vad det gäller fotografering.
Ibland kan det faktiskt vara skithäftigt med sneda bilder, eller uppochnervända
- om det är i rätt sammanhang... 😜
 
*****
Vad händer annars då, i en Fjäders pensionärsliv?
Jo, det lunkar på i en för mej angenäm takt. Inga himlastormande nyheter, vare sej goda eller dåliga. Det blir mer och mer utevistelse och följande av naturen, ju längre våren kommer. Små eller längre promenader i olika miljöer.
 
Stormen Louise såg dock till att fixa hinderbana på många ställen i skog och mark...
Även över vägar - men det mesta är borttaget nu - det blev mycket extraarbete för skogsarbetare och andra.
 
*****
Men om man nu inte vill gå ut, så finns det tusen saker att göra inne! Eftersom jag gör allt i perioder här i livet, så har jag fastnat i den senaste - att skapa i lufttorkande lera. Jag visade ju dom små smurfliknande figurerna, som sen har blivit ett gäng filurer. Nya kommer till nästan dagligen och jag stortrivs med pillandet och detaljerna...
 
 
Storleksmässigt så är dom mellan 1 och 4 cm ungefär. 
 
Och jag har gjort min första katt! 😂
 
Det är fantastiskt roligt att börja använda ett material man aldrig jobbat med förut. Det har helt andra egenskaper och förutsättningar än vanlig lera. Så man får komma på metoder och knep för att få till det så som man vill ha det. En skitkul utmaning!
Det går till exempel inte att måla på den torkade leran med vad som helst. Har man otur kan man dra bort färgen som ett skinn när den torkat! 😳 Men som sagt, man lär av sina misstag och av att prova sej fram. Nu gör jag ju väldigt små saker och då behöver dom klara lite hantering efter att dom torkat - delarna på dom blir väldigt tunna. Men eftersom inte leran behöver brännas eller värmas eller nåt, så kan man mixa med andra material.... Som sagt - jag roar mej 😊 Och lär mej!
 
*****
 
Även Sixten får mycket tid och uppmärksamhet 😻. För förberedelserna för loppisen är igång och Ulla och jag har fullt upp. Vi träffas fler gånger i veckan och har alltid något på gång 😊. Det är fantastiskt trevligt att träffa någon som det klickar så bra med, trots att det skiljer ett antal år mellan oss! Men det är så det ska vara tycker jag. Ålder har ingen betydelse när det kommer till vänskap.
Gemensamma intressen, ett liknande tankesätt, respekt och förståelse är viktigare. Och känslan!
 
Vi omger oss inte med så mycket folk nu för tiden, livskamraten och jag. Det är en handfull personer som vi träffar lite oftare. Men för den sakens skull så har vi övergivit dom som vi inte träffar så ofta. Nej, ni finns kvar i våra hjärtan och även om vi inte ses, så betyder inte det att vi inte tänker på er.
Varför det blivit så här, ja det har nog mycket med den där jäkla Coviden att göra. När det var restriktioner och varningar blandat med förbud och hot. Det gjorde att man liksom tappade gnistan ett tag. Sen blev det som en vana. Och för en sån som jag, som är lite introvert och enstöring, så blev det enklare att leva på nåt sätt. Ja, det kanske låter konstigt, men jag är säker på att i alla fall en del av er som läser detta förstår vad jag menar.
 
Nu går vi mot ljuset igen och snart blir det varmt och skönt ute, då är det också lättare att träffas. Ser fram emot våren och sommaren!  Längtar ut och cykla....💛 Roadtrips till havet.... 😎
Ja, längtar helt enkelt till sommaren!!!
Båtturer, bad, ljumma sommarkvällar, strandpromenader, fikastunder i nån trädgård, picnickar 😍
 
Just nu är det råkallt, blåsigt och mulet. Perfekt för innesysselsättning.
Men kroppen behöver luft och rörelse, så det är väl dags att dra på sej kläder och ge sej ut ett tag...
 
*****
Häromdagen hamnade vi i Stora Levene när vi var ute och åkte. Tog en fika på det mysiga retrokondiset i byn och gick en promenad i kvarteren. Supermysigt.
 
 
💚
Ytterligare några filurer...
 
Avslutar med en bild på hjortar på Kinnekulle....