Fjäder

Trevlig fredag på dej!
I slutet av 70-talet så fanns det ett sånt där ställe i stan, dit "alla" gick framåt natten, när festen var slut och magen började knorra - Järnvägsgrillen.
Där hade dom hemmagjort mos och jättegoda köttbullar i sås. Till mostallriken åt man skivad gurka, lingonsylt och rostad lök toppat med grillkrydda. Och så skulle det vara mycket sås!!!
 
Idag blev det ett smakminne av detta här hemma.
Livskamraten ville bjuda på mat i grannbyn när vi var ute och åkte, men jag hade redan satt igång förberedelserna för dagens middag i huvudet, så det bar hemåt istället. 
 
 
Det var ingen besvikelse! 😋    Med en härlig sallad till så blev det matkoma de luxe efteråt!! 😛
 
Så nu sitter jag här. Mätt och glad och nöjd.
Dels efter maten, dels efter en härlig tur och promenad på Kinnekulle. Vi gick en kort sväng på Blombergsleden...
 
 
 
 
 
 
 
 
Dom små vikarna var belagda med en supertunn ishinna, som rasslade och knäppte - helt ljuvligt.
Nere vid vattenbrynet hade dock en hel massa större träd fallit. Antar att det till viss del beror på den "vattniga vintern" vi haft i år. Tillsammans med hård blåst är det inte lätt för träden att hålla sej ankrade i marken. Speciellt inte med tanke på hur stenigt och mycket sand det är där. 
Vi såg ingen ramslök (ja, jag vet att det bara är januari! 😉), men rötterna hade kommit i dagen intill fallna träds rötter...
 
Våren ligger under ytan och bara väntar på att få explodera! 💚
 
För övrigt har jag varit både "rörmokare", lokalvårdare och hemhjälp denna veckan. Omväxlande och kul!
Igår var det så underbart väder på balkongen, så jag började att städa bort förra sommarens vissna växtlighet. Eftersom det blåste nordan, så var det lä, sol och 12 plusgrader på balkongsidan.
Superskönt att arbeta i... och så här såg det ut innan jag började...
 
 
Visset, brunt och prassligt!
 
Eftersom jag inte blev klar, så har jag inte tagit någon efterbild än. Men det kommer...🤗 
Har bara städat typ halva balkongen än - och det finns mycket kvar! Men jag blev så himla glad när jag såg att rosenkålen hade självsått sej i en av balkonglådorna. Fast att stora plantan står inne i hörnet. Det finns en del "vildliv" även på en liten balkong 😊
Nu längtar jag till tiden med balkongliv igen - det är ju våran lilla 'trädgård' nu för tiden.
 
 
Längtar efter en kisse också!!! Men så länge vi bor här så får det nog vara. Lånar denna underbara misse vid tillfälle istället. Det är min goda väns katt, Sixten 💛. En herre på runt 15 år och världens goaste! I början gillade han inte när jag lånade honom - det vill säja, tog upp honom i famnen och gosade. Men nu kommer han till och med springande när han hör min röst i dörren 😍. Så lite katthealing och kattmys får jag allt, även utan egen misse 😻.
Idag är det alltså fredag igen. Trots att jag är pensionist och ledig för det mesta, så är den invanda fredagskänslan ändå kvar. Inte precis som förut, men ändå. 
Nu kan jag ju göra vad jag vill, när jag vill, och behöver inte bry mej om helger eller veckodagar i övrigt. Det är en fantastisk känsla!
Men det behövs lite arbete då och då, för att upprätthålla den go'a känslan 😉
 
I kväll blir det bara slapp här hemma. Kika på 'På spåret', kolla in några avsnitt av 'Orange is the new black' och bara relaxa. Det är rätt gôtt att kunna göra det.
 
 
Önskar dej en bra helg och att du får vara frisk!
Vi går mot ljusare tider...
 
Hej & Kram från 
 
//  Fjäder