Denna dagen / Årets julklapp!!!

Onsdag.
Mittwoch.
Wednesday.
Lillelördag...
 
Kalla dagen vad du vill - jag säjer bara en sak: Denna dagen, ett liv!!! (ett uttryck som farbror Melker myntade i Saltkråkan).
 
Den började som ett bombnedslag och sen spann det bara på. Naturligtvis med en del guldkorn på vägen. Dock är det bombnedslaget som är dagens första, och tyvärr största, känsla! För det var fan inte kul!!!
Men, som dom proffs vi är, så tog vi hand om efterverkningarna på ett bra sätt !!!!!
 
Ja, det där skulle väl föreställa nån sorts resumé av arbetsdagen.
Nu ser det i alla fall ut så här...
 
Har precis tagit livet av tomtarna, och sköljt ner dom med ett par klunkar av drycken i glaset!
Innan det, så var det bokföring och betalning av diverse räkningar. Inte heller så jävla kul - om än nödvändigt!
 
Ja, jag säjer då det...ibland blir det bara för mycket av allt (fast inte av tomtar och gyllene dryck..
 
Nu har jag i alla fall samlat tankarna och låtit kroppen ta del av lite njutning, efter dagen.
 
Sitter med lokaltidningen intill mej, och tänkte kolla rubrikerna och annonserna (vilka tar ungefär lika stor plats i tidningen nu för tiden...).
 
Bläddrar snabbt, för att inte gå för djupt in på ämnena...
 
  • Vi uppmärksammar en vecka fri från våld är det första mina ögon uppmärksammar. Jag hatar våld! Varför måste det finnas så mycket hat och hatvåld???
  • Knarkaffären avgjordes uppe vid Källby kyrka är en textrad under en annan rubrik. Får onekligen fantasin att börja jobba....
  • Hoppar över "polisronden" och ser en skrämmande rubrik: 252000 kubikmeter skog i Västra Götaland är angripen av granbarkborren. Skogsdöd är inte precis det vi behöver på denna utsatta planet!
  • Sen kommer det lite rubriker om att det är svårt att rekrytera en ny VD nånstans.
  • Nyheten att Biltema kommer till staden har även den blivit en rubrik!!
  • Men efter det, i en liten oansenlig text nedtill på en sida, så kommer en av dom där kommersiella sakerna som kan få mej att se rött!!! Fast jag borde kanse säja svart! Resultatet av Black Friday-försäljningen!!!! För här har dom räknat ut, att varenda liten svensk, handlade för i genomsnitt 2635.- under denna dag!!!! Jag finner inte ord för detta faktum! Hur ända in i helvetes jävlar, kan vi konsumera för sådana belopp, när vi bor på en planet som är på väg att dö, på grund av vår (människans) konsumtion ???? Och så hävdar dom att secondhandkläder (Det återvunna plagget) är årets julklapp!!! Vem hittade på det? Förmodligen en liten tomtenisse som verkligen skulle vilja att detta är sant, men som ändå vet att det inte är så... Men det ligger i tiden att säja så!!! Men den som verkligen tar det på allvar, är välkommen Ner till Fjäder på fredag, för att fynda kläder för 10.-/plagget!!!
  • Nästa rubrik mina ögon faller på, är att Lena (ägare till Ingas café här i "Lisch") lämnar över till två av sina anställda. Kan bara säja: Lycka till tjejer, och hoppas att Lena kommer att kunna få tid att tänka på sej själv lite mer nu. En del människor ger allt!!! Gott!!!
  • Sen handlar det om sjuksköterskorna och deras kassa löner. Att det ska bli billigare att pendla i det nya "zonsystemet". Dom har döpt om besparingskrav till "budgetdiciplin", när det gäller sjukhusens ekonomi, och det finns fortfarande kommuner som röstar om vem som ska bli årets lucia. Ja, det känns som om jag sett nog nu! Inget nytt under solen, denna dagen heller!
Lika förbaskat så gillar jag att bläddra i lokaltidningen. Den är full av språk- och stavfel (men det är ju å andra sidan min blogg också - även om jag vill vara lite av en språkpolis). Men det är lite mysigt att läsa om vad som händer på bygden. Det slår liksom sönder alla stora nyheter i världen, till något man kan känna och förstå på ett annat vis än dom riktigt stora, och oftast hemska nyhetsrapporter vi blir matade med. Det måste finnas en balans i det hela, för att vi små människor ska orka...
 
Naturligtvis hoppade jag över en del rubriker som jag hade kunnat kommentera vidare. Men ibland får man göra så. Man får välja sina strider och lägga det krut man har, på det man kan mäkta med!
Det är så lätt att ta tag i för stora saker, och försöka göra något av det man faktiskt inte klarar att göra något av.....
 
Begränsning, förnuft och insikt!
 
Nä, nu har jag babblat på en hel massa här. Borde faktiskt stoppa i mej nåt att äta nu, innan klock-stackarn rusar iväg för mycket. Imorron är det "äntligen torsdag" och jag ska njuta som aldrig förr av denna underbara dag - because I'm worth it!!!!
 
Tack för att du tog dej tid att läsa mina bokstäver-på-rad-som-blir-till-meningar...
Det gläder mej när någon tittar in och besöker min blogg!
 
 
 
Jag har  "ÅRETS JULKLAPP" i min källarlokal!!!
Tjej-, pojk- och damkläder. Overaller till dom små, vinterjackor till dom vuxna, blusar, T-shirts, byxor, klänningar, mössor, vantar, raggsockar.....
VÄLKOMMEN Ner till Fjäder på fredag mellan kl. 13 och 17.
Det mesta kostar 10.- ......
 
/ Fjäder