Fjäder

Gott och blandat...
Första dagen på hur länge som helst som jag vaknade pigg och utvilad!
Sen att jag låg till halv tolv är en annan sak 😄 Det var något kroppen behövde, och jag kunde ge den det den önskade! Perfekt! 🤗
För veckan som var, var jag nästan löjligt trött. Fick lägga mej och vila/sova en timme varenda dag efter jobbet. Vet inte om det är en reaktion på att jag ökat arbetstid. Kanske kropp och knopp håller på att landa i det nu. Eller också är det bara "nåt i luften".
Skit samma, det är i alla fall inte kul att känna sej helt slut när arbetsdagen är gjord och man vill göra andra saker. Så nu hoppas jag det har vänt och att jag kommer att ha mer energi för allt jag vill göra.
Ny vecka, nya tag!
 
Äntligen har jag gått igenom och rensat bland alla tyger och kläder som jag "någon gång skulle sy om", nere i min woman cave. Okej, jag slängde bara en kasse, men jag skänker bort fyra kassar - så summa summarum så blev det något mindre att stuva tillbaka i hyllorna 😅 För det som inte kamraterna vill ha, får gå till second hand. Återbrukstänk 👌
Har även sorterat alla smycken jag har färdiga. Dom ligger så fint i uppmärkta plast(😕)-lådor. Så nu är det lätt att hitta det man söker. Känner mej väldigt nöjd med framstegen därnere i min cave. Och faktum är att det är "större" därnere nu. Ljusare och luftigare. Jättemysigt att sitta där och jobba! 😊
 
Utöver detta så har jag slappat. Mestadels framför tv:n - vilket inte alls är min stil, egentligen.
Men jag har fastnat för några program som jag kan koppla av till och inte behöver engegera mej i - rätt skönt faktiskt. Det gäller dock att få en vettig balans på att göra något skapande aktivt och att bli underhållen av en kommersiell reklamapparat.
 
Denna eviga balans i varandet!
 

 
 
😂
 

 
Nu har jag sakta men säkert börjat komma över separationsångesten över att skiljas. Det har varit svårt, men nödvändigt. Och jag börjar inse att den nya, är vad jag behöver nu. Han är stabil, pålitlig, stark och ser väldigt bra ut. Alla är förvånade över hans rena yttre och oförstörda inre.
Medan jag ser alla fel, stora och små på min före detta. Saker jag inte velat ta till mej innan, men som påverkat vårt förhållande på ett negativt sätt. Ta bara det här med pengar.
Visst, den nya kostar också, men än så länge är det ju nyhetens behag att kosta på...
Medans hon, var som en stor sparbössa, hela vackra underbara Lady´n.
Ja, naturligtvis pratar jag bilar!
Det kan ju vem som helst förstå! 😂
 
 
Jag har i alla fall fått henne - Lady'n - tvättad och städat inuti. Hon är vacker som en pärla från havets djup! 💚. Men nu ska hon alltså (förhoppningsvis) få någon ny som tar hand om henne, njuter av henne och älskar henne så som jag gjort.
Jag har varit henne trogen i femton år, och nu är det dags att gå vidare. Gandalf är en värdig efterföljare just nu.
 
Mina båda snyggingar!!! 😍
 

😂
 

Idag är det alltså första advent...
Oooops, hur gick det till - det var ju liksom midsommar i förrgår???!!!
 
Har du tänt det första ljuset än, eller struntar du i staken i år? Ja, inte bara staken, utan hela julgrejen kanske?!
Själv upplever jag nån form av kval just nu.
Vill inte ha jul. Vill inte släpa fram en massa saker som ska bort om några veckor. Vill ha det som vi har det!
och - Saknar myset med julsaker och allt det röda. Man kan ju ta fram "bara lite"...
 
Ja, var detta ska sluta det vet jag inte än. Men det hjälper liksom inte till i min "antijulkänsla" att vara omgiven av vackra julsaker och fina blomplanteringar dagarna i ända 😜. Det är mer en "skulle vilja ha känsla" i det. För det finns sååå mycket fina dekorationer och annat vackert man kan göra av naturting.
 
 
I skrivande stund har jag faktiskt min lilla USB-gran som växlar i färg intill mej....
Och på balkongen har livskamraten satt upp en gran med belysning (röd belysning)...
 
Så frågan kvarstår - kommer det att bli jul här hemma, eller inte...???
 
Missa inte den spännande fortsättningen i nästkommande inlägg! 🙈 🙉 🙊
 

 
Efter mörkrets inbrott, så tog vi en promenad, livskamraten och jag. Vi gick den korta biten fram till staden och tittade på vårt vackra torg och stad...
 
" - Vill ni se en stjärna....se på - " ....livskamraten 😍
😅
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi kom in i värmen i Hem-ljuva-hem, så blev det varsin varm glögg - och sen en mustig korvgryta och makaroner. Mysigt!

 
Det blir fler och fler ljusstakar i fönstren här ute i hyreshusområdet. Och det blir fler och fler ljusslingor utmed balkongerna. Undrar om det inte är så ändå, att julen kommer som ett avbrott i ett annars ganska kallt och svårförstått samhälle just nu?!
Sen upplever vi väl denna tid väldigt olika också - julen. Men olika är bra. Olika ger mångfald och nya infallsvinklar. Vad ska du göra i jul?
Jag är säker på att ingen kommer att svara likadant som någon annan...
För vi har olika förväntningar, olika traditioner, olika synsätt, olika allting, med oss i livets ryggsäck.
 
Olika.....men ändå lika...💖
 

 
Nu ska jag snart avsluta dagens inlägg, men först vill jag ta tillfället i akt och säja några saker.
Det handlar om livet.
Om hur snabbt saker och ting kan gå och hur skört det är.
 
Under dom elva månader som gått av årets tolv, så har många - både nära, kära, vänner och bekanta lämnat detta jordelivet. Dom flesta av dessa har varit sjuka på ett eller annat vis. Och alltför många hade cancer, som gäckade deras kroppar och slutligen tog deras liv.
 
Men det finns guldkorn att plocka även här. För det finns dom som blir fria från cancerhelvetet också. Som bestämt sej för att kämpa emot med alla tillgängliga medel. Och som faktiskt lyckas.
Jag är så tacksam och glad över att känna minst en sådan kämpe som lyckats... 🙏
Jag önskar bara att fler kunde bli fria från denna parasit, som fullständigt konsumerar kroppar.
 
Och med detta i tanken, så tänker jag på hur vi behandlar våra medmänniskor också. Oavsett om vi är friska eller sjuka, så behöver vi medmänsklighet och värme - Alla behöver medmänsklighet och värme!!!
Så lyssna, känn och tänk...
Lyssna på vad människor berättar för dej om sina liv. Känn in känslan av att ha det som den som berättar. Tänk efter vad du kanske kan göra, mer än att lyssna...
 
Som jag sa förut, så tycker jag vårt samhälle är kallt och svårförstått nu för tiden. Det vilar ett stort ego över mänskligheten. Ett ego som tar andras liv och som förstör. Alldeles för många våldshandlingar sker. Överallt. I krig, på gator, i skolor, i hemmen....
Förr hette det att all skit kom från Amerika. Ja, det kan vara sant kanske. Men nu är det här!!!
Och det är här vi måste handla för att minska på eländet.
 
Så mitt (mina) Fjäderord för idag, blir följande:
Var rädd om dom du älskar - försök förstå dom du inte tycker om - Lyssna, Känn, Tänk - Ge dina medmänniskor ett leende istället för en sur blick (eller ingen alls) - Krama (om du inte är rädd för smitta) - Säj något snällt - gör nån glad. Och framförallt - var rädd om dej!
Jag ska försöka att leva upp till detta så gott jag kan. Bättre försöka och kanske misslyckas, än att aldrig ens försöka...
 

 
Nu blir'e en apelsin i klyftor och ett glas mjölk (en kanongod kombination), och så en liten stund framför den kommersiella reklamapparaten...😉
Sen tänker jag mej, att jag ska sova lika gott som jag gjorde i natt - vakna utvilad och pigg med glädje och förväntan inför en ny dag att få leva. Det kan inte bli bättre! 😊
 
Go'natt - och en god natts sömn till dej också 🙏 💚
 
 
 
 
Du ska veta att jag tänker på dej!!! 💖
// Fjäder

 
PS. Det är roligt att göra folk glada...!!!
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Är du fortfarande kvar?