Fjäder

Hälsolimpa / Hurtbullebröd

Jag bakar sällan bröd nu för tiden.
Okej då, sällan är en underdrift - jag har inte bakat sedan tiden då vi bodde i staden och barnen fortfarande bodde hemma.
Men igår...igår blidde det en limpa minsann.
Ja, en!!! Men en god en ;)
Tog inte lång stund att röra ihop ingredienserna och sen skötte den ju sej själv i ugnen en timme -  Klart.

Jag gillar ju inte att laga mat eller baka efter recept och denna passade mej bra eftersom man kan byta ut ingredienserna allt efter smak och tycke.

2 dl fiberrika havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl linfrö
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
 Blanda ovanstående

Lägg/häll i
2 dl småskurna aprikoser
4 dl mild youghurt
½ dl honung
½ dl lingonsylt

Rör om tills du får en jämn smet.
Häll i detta i en smord avlång bakform.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 1 timme.
Klart.

Låt brödet kallna invirat i en handduk innan du skär i det.
GOTT!!!

Rebecca

Den där funkar även jäkligt bra att göra glutenfri. :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress