Eftersom jag gilla kokta rödbeteor med smör och riven pepparot till, så tänkte jag att jag skulle hitta på nåt annat på samma tema.
Det blev en jättegod gratäng med en kall pepparrotssås till.....

Börja med att göra den kalla såsen, så att den får stå och dra under tiden du fixar gratängen.
Kall sås med pepparrot:
ca 2 - 3 matskedar riven pepparrot
1½ - 2 dl turkisk yoghurt
två msk majonässalt
Blanda allt och låt det stå framme under tiden du gör...
Rödbetsgratängen:
5 rödbetor
3 (ungefär lika stora) potatisar
3/4 zucchini
salt
vitpeppar
3 dl grädde
1 pkt bacon
ost

Skiva rödbetor och potatis tunt. Varva skivorna i en smord ugnsform.
Lägg på ett lager med tunna zucchiniskivor.
salta och peppra
Häll på grädden
Grädda mitt i ugnen på 175° i en timma.
Ta ut formen och lägg på baconskivorna
Täck alltsammans med en god ost
Grädda i 175° i ytterligare 30 minuter.

Servera gratängen som ensamrätt, med den kalla såsen, eller med en köttbit till...
Enkelt och verkligen Jättegott!
0