Fjäder

Sista februari
Den blå timmen leker utanför fönstret som står öppet. Luften är sval och frisk, och vore det inte för all trafik nere på gatan, så skulle det vara perfekt. Men jag har njutit i naturen idag, så jag är ganska nöjd i alla fall.
 
Livskamraten (Inga ´kymmer) har varit ute på jobb - och jag följde med några timmar. Ut till naturen på Kållandsö, i det fantastiska vårvädret. Efter att ha knutit en krans av björk- och lite annat ris, så landade jag på en stubbe. Där satt jag sen, med en bit enestam och min täljkniv. Lycka för både kropp och själ!
 
Så medan mannen sågade och skruvade, så njöt jag i solen... 😃
 
Fick ett ryck häromdagen och städade undan vintern på balkongen. Det tog knappt två timmar att få det fint. Klippte ner en massa visset och slängde, "möblerade om" och dammsög. Enklet fixat, och det blev jättemysigt. Satte till och med ner några små penseer, för att få mera vårkänsla.
Nu för tiden behöver man ju inte tänka på att rådjuren ska äta upp dom 😅
 
Men oj vad jag saknar att ha en egen trädgård! En liten lagom plätt där vi kan ha fruktträd, bärbuskar och små "rum" i trädgården - kunna odla lite och ha ett växthus...
Drömmen växer sej starkare och starkare - speciellt nu, när allt går mot nytt liv i naturen.
 
Så jag köper tulpaner och längtar...
 
Det var 21° i solen därute i helgen...
 
Under tiden så försöker vi att ha det så bra vi bara kan - och att vara tacksamma för vårt hem och allt vad vi har.
Måste förresten visa dom nya bäddseten jag handlade på nätet. Helt makalöst snygga och sköna!
 
           
 
Golden Eye och Wild Forrest! Det var jättelängesen som jag köpte nya påslakan, så det kändes extra mysigt att krypa ner i dessa. Älskar att skaffa saker till vårt hem. Som gör det till just vårat hem - personligt och lite annorlunda.
 
         
         
 
Utöver en trädgård, så saknar jag även en "lekstuga" / ateljé / ett skaparrum - och någonstans där jag kan sälja lite av det jag gör. För ibland tar det alldeles för mycket plats där jag sitter...
 
Har verkligen "fått dille" på att måla mjölkkartonger. Så det lilla lagret växer. Ska väl plantera i en del, men man kan ju ha dom till så mycket annat (fylla med godis, ge bort, ha som vas eller kruka, ställa pennor eller nåt annat i dom) Och jag finner ett lugn i att måla med prickar - så jag fortsätter...
 
Sen var det ju det där med att handla på nätet. Nu när man helst inte ska ränna runt i affärer och handla, är det ännu lättare att bli sittande och kika på grejer på nätet. Och hej och hå vad enkelt det är att handla...
Så det är inte bara bäddset som landat här. Nej då, det dimper ner små paket lite då och då i lådan. Det finns hur många ställen som helst på nätet att handla från. Konstnärsmaterial, pysselgrejer, kläder, skor, naturmedel... Gillar ju tradera.se också.
Sen kanske det inte är riktigt försvarbart att handla från andra sidan jorden, men ibland blir det så.
 
Bara älskar mina byxor med katter på...
 
För efter att ha varit utan pengar i närmare fem månader - ingen sjukpenning, ingen a-kassa, ingenting! - så känns det kul att kunna unna sej sånt man vill ha igen.
Ska faktiskt leta efter en mysig morgonrock om en lite stund. Vill ha en stor skön morgonrock att kunna svepa om mej när jag fryser. Så vi får väl se om jag hittar nån.
 
Imorron ska jag i alla fall åka till grannbyn och arbetsträna. Ny vecka, nya utmaningar. Har gått upp några timmar i tid, och hoppas att det ska funka med kropp och framförallt knopp!
 
 
 
 
Mästers handelsträdgård i Götene
 
 
 
 
Dagen idag:
 
Maria har namnsdag - så jag gratulerar alla fina Marior som finns i mitt liv... 😍
Temana för dagen:
Internationella musarmsdagen 😅
Myggholkens dag
Kalevaladagen
Känslan: Övervägande lugn
Färgen: Limegrön
Vädret - 10 plus och sol!!!
Middagen: Rester från helgen.... 😊
Musiken:
 
 
 
Fjäderordet:
Stunder av lycka är värda att bevaras i hjärtat
 
Det var allt för idag. Kommer tillbaka en annan dag, med lite goda recept.
Nu ska det letas morgonrock och drickas thé...
 
Önskar dej en bra vecka, utan sjukdom eller problem
Tag vara på dom små stunderna av lycka!
 
 
 
// Fjäder