Fjäder

Köttfärslimpa Special
Hello...
I'm back again!
 
Nu måste jag ju bara dela med mej av dagens middag:
Köttfärslimpa special
 
800 g kycklingfärs är grunden i det hela.
 
Sen behöver man
2 ägg
Salt o nymald vitpeppar
½ dl hemmagjord paprikasås (eller nån annan god sås)
ca 10 x 10 cm och 2 cm tjock ost av nån god (och lättsmält ost)
ca 2 msk turkisk yoghurt
ca 1 msk röd currypasta
ca 5 soltorkade tomater i olja
ca 1/4 röd paprika
ca 3-4 msk sesmfrö
1 pkt bacon
smör
 
1. Blanda färs, ägg, salt och peppar
2. Häll i paprikasåsen
3. Ta ca en tredjedel av smeten och forma till en platt limpa i en smord ugnsform. Lägg på ungefär en tredjedel av osten
4. Blanda ihop yoghurt och currypasta
 
 
5. ....och lägg hälften av blandningen över osten
6. Lägg på ytterligare en trejedel av färssmeten, och fortsätt sen med att lägga på dom soltorkade tomaterna och nästa tredjedel av osten, på detta lager
7. Lägg därefter den sista färssmeten på limpan (se till att varje lager färssmet täcket fyllningen på lagret inunder). På detta brer du ut den sista yoghurt-currypastablandningen. Ovanpå den, lägger du röd paprika i strimlor, resterande ost, och 2-3 msk sesamfrö
8. Täck hela limpan med baconet. Lägg på några tunna skivor hyvlat smör och 1 msk sesamfrö, högst upp på limpan.
 
In i ugnen i 90 minuter i 150° värme... + 15 minuter..... (äggklockan tog inte hela tiden på en gång + att jag satte på potatis och morötter...), så 1 timma och 45 minuter tillsammans....
 
 
Resultatet:
 
 
Såsen gjord på spadet från färslimpan + grädde + soya + lite andra goda såser från asiatiska affären...
 
 
Så otroligt gott!
Med massor av smaker....!!!
 
 
Detta var inte helt fel till maten... (även om det var igår jag drack denna), men jäkligt god var den!
 
Och så avslutar jag med nåt tänkvärt igen....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress