Fjäder

En stilla höstdag och recept på nåt smaskigt...
Ännu en liten promenad.
Idag blev den också utmed vattnet. Utmed Lidan/"älva" i Lidköping.
Just nu är det en sån där höst, som man bara kan fantisera om annars. Allt är vackert (med några få undantag). Färgerna är varma och mättade, och fast inte solen skiner, så lyser det om träden ändå. Så otroligt vackert, så man bara vill stanna upp och ta till sej allt på en gång!
 
Idag gick jag i sällskap med livskamraten - vilket gjorde sej hört varje gång jag såg något som jag bara 'var tvungen' att stanna och fotografera!!!
Fast han njöt också, det bara hör till, det där att gnälla och klaga lite. Sagt med kärlek så funkar det mesta!
Vägen hem till landet, kantades av gyllene träd, den också.
 
När vi kom hem så blev det matlagning.
Och nu ska du få ett recept på en jättegod tonfiskrulle.
Enkel att göra. Fantastiskt god - och bra att ha som rätt att bjuda på, eftersom man kan förarbeta den.
Ja, den går naturligtvis att äta kall också (om det nu blir nåt över när man smakat den varm...).
 
TONFISKRULLE i ugnen
PANNKAKSBOTTEN:
3 ägg
1 dl standardmjölk
1½ dl Glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
 
Vispa ihop detta till en slät smet.
Smörj en långpanna (lilla storleken = ½ långpanna)
Häll i smeten och ställ in mitt i ugnen, 175° i ca 20 minuter.
Ta ut pannkaksbottnen och låt den svalna på bakplåtspapper.
Under tiden som bottnen står i ugnen, så blandar man ihop fyllningen.
 
FYLLNING:
1½ dl turkisk yoghurt
½ dl sötsur sås
½ dl majonäs
1 gul lök, skuren smått
½ paprika, skuren smått (jag använde gul)
1 vitlöksklyfta eller ½ vitlök solo, pressad
½ dl dill, finhackad
2 burkar tonfisk i vatten, avhällt
1 liten burk majs
1½ dl riven (smakrik) ost
salt
svartpeppar
paprikapulver
cayennepeppar
 
Blanda allt väl.
Smaka av vartefter, så du får en bra balans på smakerna (tänk på att kryddningen blir mer framträdande då rätten blir varm).
Sen lägger man på fyllningen, jämt över pannkaksbottnen.
Rulla ihop den, som en rulltårta, och lägg den på bakplåtspapper i ugnsformen.
TOPPING:
Riv över ca 1½ - 2 dl ost (jag använde lagrad prästost),
toppa med en matsked sesamfrö och lite starkt paprikapulver och en nypa flingsalt.
 
Sen ställer du in plåten mitt i ugnen, 175° i 20-30 minuter.
 
Vänta några minuter innan du skär  i rullen, så blir inte fyllningen så rinnig.
 
 
Fram tills att den ska in i ugnen andra gången, så kan man förbereda den. Sen är det bara att skicka in den i ugnen ca 40 minuter innan den ska ätas. Gott, gottigottgott!
 
Nu är det lekstugetajm här.
Är inne i en målarperiod just nu - så himla avslappnande roligt!
 
Ses och hörs nån gång igen - Kram o hej från mej!
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress