Fjäder

💚 FALKÄNGEN - HÄLLEKIS - KINNEKULLE 💚
 
Häromdagen tog vi en sväng upp på berget (läs: Kinnekulle). 
Det har varit en tid med mycket som händer och ibland behöver man bara komma ifrån och få lite andra intryck. Så vi åkte dit vi vet att vi mår bra - Kinnekulle! 
 
Bestämde oss för ett besök i Hällekis, och - Falkängen. Där finns Christians Café i ett av dom vackra stenhusen. Så vi styrde stegen mot sagda café och gick in....
 
 
 
Nu har jag ju förmånen att kunna följa och se på facebook vad som händer här och var - och Christians café har varit som en spännande följetång dom senaste månaderna. Restaurering av det gamla caféet, och på fb har man kunnat följa allt ifrån färgval till den slutliga finishen av detaljer och inredning i det "nya" caféet. Det har varit fascinerande att se allt slit och också läsa om dom våndor och glädjor det inneburit att restaurera detta gamla café -  tillbaka eller fram till, det slutliga resultatet.
Det resultat vi mötte då vi öppnade dörren till caféet i fredags.
 
Det var dagen före det årliga stora evenemanget 'Vårrundan' på Kinnekulle. Det var lugnt och stilla och inte alls mycket folk i den lilla hantverksbyn - och för oss, helt perfekt!
 
Det första som slog oss och som vi kommenterade, var färgen på dörren in till caféet. Mustigt mörk brun - som sammetslent, starkt kaffe. Känslan när vi sen kom in i boningens hjärta, var en stegrande förundran. Det var som att komma till en annan liten värld.
En värld av värme, skönhet och fullständig harmoni. Med färger som fångade naturens själ och en inredning som slog an i hjärtat! Jag blev helt tagen!
 
 
 
 
 
 
Att sen sätta sej ner (efter att vi gått runt och sugit in atmosfären och detaljerna) och ta en go'fika - det var liksom pricken över i...
När jag ska fika nånstans, så brukar jag få välja på en torr bulle, en lika torr muffins eller en liten hård kaka. Det brukar vara allt glutenfritt som erbjuds.
 
Men hos Christian, där har man svårt att välja bland godsakerna som erbjuds. Jag valde mellan en citronkladdkaka, en mjuk valnötskaka och ytterligare ett smaskigt bakverk... Till slut blev det mjuk valnötskaka med gräddig glassröra till...
 
Himmelskt gott!!!
 
 
Till och med toaletterna var vackra och fick mungiporna att dra sej uppåt...
 
 
Så jag kan bara säja - har du tänkt att ta en god fika nånstans i sommar - ja, då kan du bara inte missa Christians café, i hantverksbyn på Falkängen i Hällekis. 
 
Vi gick därifrån med en skönt avslappnad och nöjd känsla i både själ och gom 😊.
Det var som balsam för sinnena.
Tack Christian, för allt du bjuder på av dina kunskaper och talanger.
 
💛 Hela Falkängen har fått ett otroligt lyft av dom nya ägarna till den gamla fina bruksgatan.
Stor eloge till dom - och alla andra som bidrar och gör det så fint, i, på och runt byggnaderna 💛
Detta är sannerligen en Pärla att besöka.
 
Väl ute på bygatan igen så ville vi inte lämna den härliga känsla vi nyss fått,
så det blev ett besök i den nyligen iordningställda gamla örtagården.
 
 
Där har det blivit ytterligare en plats för själen att vila - och för hjärnan att ta till sej av all den information och klokskap som finns på alla skyltarna vid växterna.
Otroligt fint gjort (och vilket arbete!) och det ska bli så roligt att se örtagården växa upp nu i sommar
(och kommande somrar!)
 
 
 
 
 
När vi ändå gick där och skrotade och bara tog in omgivningen, så tittade vi in i Bruksmuséet och Stenmuséet också...
 
 
 
Eldsjälar, verkar vara det gemensamma namnet på alla som på något sätt engagerar sej i Falkängen och dess omgivningar 😊
Hela samhället andas någon sorts skönt välbefinnande, i en annars ganska så kaotiskt värld.
 
 
 
Till och med hjortarna är en del av samhället och dess varande - även om nog inte alla uppskattar att deras trädgårdar står på menyn för dessa vackra djur 😉
 
 
Men man blir ju helt betagen av att få möta blicken hos en ung hjort, helt orädd och lite nyfiken 💛
 
 
Ja, det var ett par fantastiskt sköna timmar på berget. Efter det så hade vi fyllt på med energi och kunde återgå till det dagliga igen.
 
Med detta sagt, så önskar jag att alla får/kan ta sej till Kinnekulle och Hällekis och Falkängen någon gång under sommarhalvåret, för att njuta av allt det lilla samhället har att erbjuda.
 
(Nää, detta var inte reklam - bara en välvillig rekommendation
till alla som vill ha en trevlig och skön upplevelse 😉)
 
Kinnekulle i mitt 💖