Fjäder

Gudars' så gott!!!
Det är fredag, vi är inne i värmen, det är kallt ute och jag ska prata mat!
Men först vill jag tacka er snälla människor som faktiskt tryckte på det lilla hjärtat i slutet av förra blogginlägget 💛. Det värmer att se att någon läser och faktiskt bryr sej! 😊
Det ger lika mycket näring att bli sedd (i det här fallet läst), som att peta i sej föda. Bara olika sorters näring - till olika ställen i kroppen!
 
Jag är ingen fena på att laga fisk till middag 😄, men sista tiden har suget efter just fisk varit stort. Varför vet jag faktiskt inte, det har bara blivit så. Men om man nu inte är så bra på att fixa till en god fiskmiddag, så får man gå på dom säkra kort man har...
 
 
Hittade detta lilla paket i ICAs frysdisk häromdagen, och fick en liten flaschback från min ungdom. 
Har alltid tyckt om sill-/strömmingsfiléer, även om jag inte tillagat det så ofta. Brukar panera och steka dubbla strömmingsflundror med dill eller persija mellan filéerna, men nu blev det en annan god variant, som jag inte kommer ihåg när jag åt sist..
På paketets baksida står ett superenkelt recept på kräftströmming, och det var detta jag gjorde.
 

 

Färgstarkt, smakrikt, enkelt och supergott! Jäkligt billigt också! För ett paket som det på bilden kostar typ 20.- och det räcker till middag för två personer, med bara kokt potatis till. Det är fyra ganska stora filéer i paketet, och jag lovar att man blir mätt.
 
Här kommer receptet:
 
😍
Denna veckan har vi ätit detta två gånger redan + kallt, på macka.... 😅
 
Nåt annat som jag tycker är gott är stekt torskrygg, även om det inte är lika billigt som strömmingen 😛.
Men jag lärde mej att steka torsk en gång för länge sen, när Tareq Taylor var med i nåt trädgårds-/ Matlagningsprogram bland dom första gångerna. Då stod han ute och stekte fisk. Utan panering. Bara ren torkrygg i bit.
Han började med att hetta upp stekpannan. Sen la han i ett par nypor grovt salt och därefter en rejäl klick smör. I med firren i detta och så stekte han den en kort stund på ena sidan. När han sen vände fisken, så öste han den hela tiden på den stekta sidan, med det smälta smöret i pannan. Allt ska gå ganska snabbt, eftersom fisk blir klart snabbt, och den får inte vara varken rå inuti eller bli torr. Det är en fin balans, men man ser på fisken när den är klar - och gudars så gott det blir!
Serveras med kokt potatis, dill, citron och skirat smör - enkelt, gott!
Fasen, även fast jag nyss ätit så vattnas det i munnen på mej när jag pratar om detta! 😋
 
Köpte faktiskt med ett par paket  (också Lysekils) makrillfilé också när jag handlade. Får läsa mej till vad som blir godast där, för makrill har jag bara stekt två, tre gånger i mitt liv. Men det var också så där himmelens gott kommer jag ihåg. Kanske kommer tillbaka med hur det blev vid ett senare tillfälle.
 
 
 
Idag blev det lite second hand tillsammans med Bästaste. Vi behövde komma ut lite, och vad är trevligare än ett besök på second hand/loppis 😂😂😂
Vi hade ingen lust att promenera, av olika anledningar. Lägg sen till att det var kallt ute och vi inte kommit in i det här med "klädsel för årstiden" ännu 😱 🤣
 
Så det blev en resa till grannbyn, och ett besök på second hand här i staden. Några små fynd fick vi med oss, men mer om det en annan gång. Nu rycker det i skaparfingrarna, så det är väl lika bra att göra nåt kreativt utav det...
 
Ha en trevlig fredagkväll - och mys så mycket du orkar och kan! 💝
 
Nässlorna trivs i värmen bakom fönsterglaset, trots att temperaturen sjunker...
 
Medan pelargonierna har fått flytta in på glasverandan hemma hos väninnan.
 
Härliga höstfärger, i en färgskala som passar mitt hjärta! 💛
Kram & Hej från mej  //  Fjäder
 

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress